Annons
Nöje

Avantgardet laddar för nytt album

Avantgardet släpper idag en ny singel och meddelar att inspelningen av deras fjärde album är igång.
ÖLAND • Publicerad 4 juni 2019
Avantgardet släpper idag singeln ”Homerton High Street”.
Avantgardet släpper idag singeln ”Homerton High Street”.Foto: Pressbild/Carl Björklund

Avantgardet släpper idag den nya singeln ”Homerton High Street” som är den femte från albumet ”Alla känner apan”.

– Att släppa Homerton High Street som singel har varit det mest självklara valet ända sedan den var klar. Jag blev extra glad att den har tagits emot så väl och blivit så populär bland våra fans eftersom den skiljer sig lite från vårt signatursound, om det finns något sånt. Den flirtar med Manchester, klubbande och hiphop och ljudbilden är väldigt hophäftad med texten, säger Avantgardets sångare och frontfigur Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Annons

Samtidigt meddelar bandet att de har påbörjat insepelningen av det nya albumet ”Mellan miljonprogram och Thailand” som ska släppas i höst och blir då deras fjärde skiva sedan debuten 2016.

– För oss finns det aldrig några andra prioriteringar än vår publik och eftersom vi har varit ute och spelat i de flesta städer runtom i landet sedan i höstas känns det som att ny musik måste vara det som gäller, säger han och fortsätter:

– För första gången ska vi försöka fånga hela bandet tillsammans på skiva. Vi har gjort över 100 spelningar med fullband senaste åren och har aldrig varit bättre tillsammans än nu så det känns som ett väldigt fint tillfälle att försöka fånga vår gemensamma energi även på skiva.

I juli och i början av augusti blir det paus från inspelningarna för en handfull spelningar, då de bland annat besöker Trädgården i Stockholm och Liseberg i Göteborg.

– De få spelningarna som blir i sommar är omsorgsfullt valda och en blandning av mindre spelställen där vår publik önskat att se oss igen och lite större scener där fler besökare får plats.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons