Annons
Nyheter

Vem är egentligen bonde...?

Nyheter • Publicerad 17 november 2007

Idag vaknade jag med en smula tentaångest. Steg upp lite tidigare än vanligt för att försöka banka in ytterligare lite vetskap om EU och grunderna i juridik innan det var dags för skrivningen. Istället föll mina ögon på min favoritcenter från östra siin, Tobias Bengtsson som dagen till ära givits en helsida i Barometern. Han säger bland annat att det var tufft att möta mig och Gunte när han var yngre vilket kan tolkas som om vi var hans idoler, då han representerade Kanonerna. Tobbe måste tycka att det är tufft att möta mig än idag då varenda tekning mot mig går förlorad under träningarna. Han är dessutom ett lätt offer att hacka på vilket gör träningarna ännu roligare.

Tycker det är lite konstigt det här med att bli kallad bonde. I Stockholm kallar man kalmariterna bönder. I Kalmar kallar man ölänningarna bönder medan vi som bor i Färjestaden kallar dem som bor på östra sidan för bönder. Vilka är egentligen bönder? Jo, Bengtsson givetvis men kusinen Björn är nog den som är mest bonde samtidigt som vi även kallar Johan Nilsson för bonde då hans far odlar jordgubbar. Storbonden i föreningen är ändå utan tvivel vår materialare, Håkan Robertsson. Den ende som utan att blinka kan skriva bonde på sitt visitkort. “Var är bondjäveln?” är inte en helt främmande fras som ljuder i sporthallen då Arne Svensson är tidigt på plats för att förbereda fysträningen.

Annons

Senaste träningen var återigen mycket bra med mycket spel där det märktes att konkurrensen är knivskarp då ledarstaben justerade femmorna under spelets gång. Ett angenämt problem med bara Sotarn på skadelistan. “Klasse gamling” tränade inte men kommer utan tvivel att deltaga mot Balrog imorgon då Tom Holmqvist ord “är ingenting brutet kan man spela” fortfarande ekar i hans huvud från förra säsongen.

Vi åker till Stockholm fulla med optimism och självförtroende efter årets hittills bästa insats, senast mot JIK. Vi kommer att få möta ett minst lika laddat Balrog som också dem gjorde sin bästa match senaste omgången då man besegrade Pixbo. Tyvärr var det ett skadeskjutet Pixbo man mötte men även Balrog saknade ett gäng ordinarie spelare, då jobb men framförallt avstängningar som drabbat laget hårt, satte stopp för spel. Vi förlorade under försäsongen med 3-2 men jag tror att vi kommer hem med tre nya poäng om samma inställning infinner sig som emot JIK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons