Nyheter

Innebandytentamen

Nyheter • Publicerad 24 november 2007

 När det äntligen var träningsledigt fanns det mycket energi till annat. För första gången på fem år äntrade jag och lillbrorsan Jimmie, Kalmars enda squashhall. Självsäker som alltid när man ska möta bröderna, oavsett om det gäller badminton, tennis, pingis eller annat som rör bollar, borde jag haft större ödmjukhet inför denna uppgift. Chockstartade med två klara setförluster för att sedan komma underfund med den väldigt intellektuellt krävande sporten. Vann tredje knappt. Hade tre matchbollar emot mig i fjärde men vann även detta. I femte avgörande kände jag att superligaträningen gjort gott alltjämt som den division fem tränade lumpenkocken fick jobba allt hårdare. En knapp seger blev det och genast ville det forna Schweizproffset Sotarn ha en match, han som inte gjorde annat i alplandet. Jag tror ändå på seger då jag redan under Pixbotiden mötte den kaxiga Torsåspojken i badminton och lekte hem segern där. Den enda som var någon match, som jag kommer ihåg från den tiden, var Magnus Augustsson. Han var överlägsen de andra alltjämt medan Jihde, den forne tennisliraren, tog hem turneringarna i mjuktennis som spelades på badmintonplanerna med nedsänkt nät.

Jihde lär dock stöta på tuffare motstånd i helgen då vi tänker ta revansch efter förlusten som inkasserades innan seriepremiären. Med en storspelandes Bemervik men utan Kim förlorade vi den med 6-4. Smith och Skogström var förvisso inte med den matchen men med gott, bonnigt självförtroende går vi in och skiter fullständigt i vilka spelare vi möter och kommer garanterat att bjuda på Öländsk underhållning på självaste AIK-dagen.

Torsdagens träning såg grym ut och avslutades med en tentamen av säsongen så här långt. Max antal rätt var 21 samt en bonusfråga som man kunde tjäna extra poäng på. Upphovet till provet kom enligt Mange av den nyblivna världsmästaren Mackan som tydligen haft sämre kunskaper om någonting angående vårt försvarsspel. Svåra frågor tyckte vissa medan en annan med vanan inne tyckte det var på sin plats för ledarstaben att få sig ett gott skratt.

Mer om matchen imorgon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.