Annons
Nyheter

De åkte mer skridskor

Nyheter • Publicerad 2 december 2007

Kanske årets spelmässigt jämnaste match kunde ha slutat hur som helst, tyvärr studsade boll-aset serietvåans väg i andra halvan av tredje perioden. Kan inte påstå att det var våra utvisningar som avgjorde matchen men de var definitivt pricken över i:et. Kan inte riktigt smälta Guntes sista utvisning (17.59) där han är först på bollen för att sedan bli nersprungen av Helgesson som i fallet drar med sig nämnde spelare över sargen vilket resulterar i en tvåa för oss. Då stod det i och för sig 8-6 men Falunspelarna höll på att vika ner sig fullständigt. De sista två minuterna spelar vi 5 mot 5 utan Beme i kassen och ändå ser det ut som om vi spelar en man mer. En kompensation i form av en straff fick vi med 18.17 på uret och det farligaste vi skapar efter det är ett skott ifrån Palmefors, som avlossar sitt hårdaste skott någonsin, rakt i hjälmen på Faluns målvakt. Men det var inte vår kväll igår.

Rutin kan vara en av orsakerna till att vi förlorar. Se bara på den nygamla landslagsmannen Helgesson, som direkt efter att ha agerat framspelare till 5-7 målet, springer fram till domaren utan att jubla och istället påpekar att Johan slagit av sin klubba i frustration över målet. Domarna hade själva missat detta men de lyssnade på kaptenen vilket gav dem numerärt överläge där de sedan avgjorde matchen. Rutin!

Annons

Men som vanligt i förlustmatcher får man ta med sig det positiva. Tycker att hela vår femma gör ett grymt jobb och lyckas komma till avslut i stort sett varje byte. Tyvärr är det ingen av oss som kan skjuta vilket förklarar den skrala skottstatistiken. Kung Kim visade forna takter igen och detta mycket lägligt framför ögonen på förbundskapten Göransson som säkerligen också bar med sig några fantomräddningar från Beme på näthinnan efter matchen. Andrafemman är som vanligt stabila och har ett grymt vapen i Simons bössa.

En kul grej var att Faluns tränare Thomas Brottman lovordade oss efter matchen vilket var raka motsatsen till vad vi kunde läsa innan matchen då man på Faluns hemsida kunde läsa:

- ”Vi ska gå in och vinna en på förhand självklar seger. Alla förväntar sig att Falun ska vinna. Det inkluderar även Färjestaden. Den som säger något annat ljuger”. Och de fortsätter:

- ”Jonas Adriansson går från klarhet till klarhet. Nu kommer han dessutom möta lite mer orutinerade backar vilket gör att hans lekstuga blir om möjligt än större”.

Vi får tacka för den tändvätskan men tyvärr var det inte tillräckligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons