Annons

Trägen vinner – man ska aldrig ge upp sin dröm

Den som väntar på något gott får ibland vänta länge. Men det är värt att vänta, för man ska aldrig ge upp det man drömmer om och brinner för.
Publicerad 1 juni 2019
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Ibland måste saker få ta tid.

Inte minst gäller det i det politiska livet, där långbänkar ibland är av godo. Det ger tid att verkligen tänka efter och väga olika aspekter mot varandra.

Annons

Visst vill vi att det ska vara snabba puckar ibland, men det får inte ske till priset av att demokratin kommer i skymundan.

När det gäller privata satsningar är tålamodet i regel kortare. Blir det förseningar så är det många idéer som läggs åt sidan.

Men på senare tid har Ölandsbladet skrivit om flera projekt där initiativtagarna verkligen visat prov på oändligt stort tålamod.

Det gäller exempelvis hotellsatsningen på Ekerum. De flesta entreprenörer hade nog gett upp efter några år, men Ekerums ägare tror på idén och kämpar vidare, år efter år. Det visar inte bara att de har en klar bild av vad hotellbyggnaden skulle betyda, utan också att deras engagemang i Ekerum är långsiktigt.

Det gäller också kooperativa hyresrättsföreningen Bosams, som äntligen ser byggprojektet bli verklighet. I tisdags togs första spadtaget och eventuellt står huset färdigt redan i i slutet av detta år.

Det har varit ett projekt fyllt av förseningar, vilket också gjort att en del av dem som var med från början hoppat av.

Men i nuläget är det bara en tom lägenhet av de elva som ska byggas, så det lär vara fullt när det väl är dags för inflyttningsfest.

Man talar ibland om 55 plus-boende, i fallet Bosams är det snarare 70 plus som gäller. Att nu projektet blir verklighet visar att vi ska hålla fast våra drömmar, även om vi passerat pensionsåldern. För drömmar och visioner finns det inget bäst före-datum.

I och med Bosams har det vuxit fram en helt ny stadsdel i Borgholm, med Resedan och Bovieran som de andra delarna. Det visar att det på bara något år kan ske stora förändringar också i en liten stad.

I den bästa av världar skulle det naturligtvis vara av godo med att fler yngre flyttar till Borgholms kommun. De tre projekten Resedan, Bovieran och Bosams lär väl leda till att en del villor blir lediga vilket borde locka yngre bostadsköpare.

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons