Annons

Strands satsning visar att Öland är på rätt väg

Borgholms 200-årsfirande fortsätter att bidra till stadens utveckling.
Publicerad 17 mars 2018
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

I torsdagens tidning kunde Ölandsbladet berätta att Norlandia Fastigheter planerar att bygga ut Strand hotell och det rejält.

Om planerna går i lås blir det en extra våning på taket samt en ny byggnad på den nuvarande parkeringen.

Annons

Fastighetsdirektör Per Torne berättar i Ölandsbladet att satsningen bland annat beror på att ”Öland har ett starkt varumärke” och att ”mycket är på gång i Borgholm”.

Man kan lugnt säga att Borgholm fått en skjuts sedan firandet av stadens 200 första år under 2016. Precis som i fallet när Kalmar hade unionsfirande 1997 har det blivit en större framtidstro och en känsla av att ingenting är omöjligt.

Strand hotell hade en nyckelposition när Borgholm blev centralpunkt för det svenska nöjeslivet under somrarna på 1980-talet. Rolf Attoff var den entusiastiske entreprenören som bland annat tillsammans med festfixaren Sighsten Herrgård satte Borgholm och Öland på kartan.

Borgholms slottsruin hade under samma tid några av sina bästa år då Björn Skifs startade sin Badrock.

Nu är Borgholms slott åter en rockruin att räkna med med ett brett utbud av några av Sveriges bästa artister och en hårdrocksfestival som kan utvecklas till något stort.

Under de senaste åren har det pratats mycket om satsningar kring Strand hotell men det mesta har stannat vid just det: prat.

Nu verkar det vara dags att gå till handling och ett utbyggt Strand med närmare 40 nya lägenheter.

En wellness-anläggning utlovas också och det är en satsning i tiden. Det bidrar också till att hotellets säsong förlängs rejält. Det kan ge ett mervärde för konferensköpare men också ge en reseanledning för vanliga turister, även utanför de tre sommarmånaderna.

Men det är viktigt för framtiden att Strand också fortsätter med rollen som stadens nöjescentrum. När situationen ännu inte är klar med hur det blir i sommar för Harrys/Stationen, är det av största vikt att Borgholm som nöjesstad har ett etablissemang som kan ta hand om de turister i varierande ålder som gärna går på after-beach och som kan tänka sig att dansa natten lång. Det ena utesluter inte det andra: både turister som vill leva festligt under juli och den som vill slappna av i september kan söka sig till samma plats.

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons