Person friterad i egen olja

Ledare • Publicerad 12 maj 2006

Nog är det härligt att se statsminister Göran Persson bli kokad i den egna oljan. Vi avser naturligtvis den förundersökning som inletts mot honom och hustrun Anitra Steen för försummelser i arbetsmiljön vid bygget av parets 18-miljonersgods invid sjön Båven.

Inte ens en statsminister kan således klara av alla de papper och kontroller som krävs vid byggandet av en bostad, om än ganska påkostad sådan.

Till Perssons försvar måste väl ändå sägas att all denna pappersexcercis och själva kontrollen av byggnadsställningarna borde väl rimligen vila på byggentreprenören.

Det är ingen bra valupptakt för statsministern: han förlorade tv-debatten mot Reinfeldt. Perssons försök att utmåla moderatledaren som en ondskefull figur som bara sparkar på dem som ligger (Persson sade det fyra gånger) är inte framgångsrik ty Reinfeldt är ju en ganska hygglig prick, det ser ju alla tv-tittare vid första anblicken. I fråga om de nya jobben står Persson inte tomhänt, han har händerna fulla av plusjobb nämligen, men några riktiga jobb kan han inte trolla fram ur hatten.

Så har statsministern slutligen sin egen statssekreterare Lars Danielsson som en kvarnsten om halsen.

Varför kan karln inte tala om var han befann sig under tsunamimorgonen? Var han på porrklubb? Endast sanningen skall göra eder fria, som devisen lyder över entrén till Stagneliusskolan i Kalmar.

Årets kalkon

Årets kalkonbok har utkommit. Den handlar om Kalmars stortorg och består av 276 sidor helt obegriplig text.

Marinan

Ölandsbladet säger lycka till när Marinan i Byxelkrok nu äntligen fått ny ägare. Byggnaden med Sveriges naturskönaste läge och en riktig tillgång för Öland har under flera år vanvårdats å det grövsta.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.