Annons

Öland stänger - västkusten har öppet

Ledare • Publicerad 7 augusti 2013

Den här veckan är det fortsatt sommar-ös i Visby, Åhus och på Tylösand.

Men i Borgholm har de stora publikmagneterna redan stängt för säsongen.

Annons

Trist.

Jag antar att det är marknaden som styr? Något annat vore ju märkligt.

Lite underligt är det dock att Per Gessle och hans stab på Hotell Tylösand röjer en hel vecka till. Där tar nämligen inte sommaren slut förrän 10 augusti då det är bartömning. Som en ren jämförelse.

Visby har Medeltidsveckan den här veckan och på Pråmen i Åhus fortsätter sommarfestligheterna.

Strand Hotell är Ölands tveklöst största nöjesanläggning. Jag kan tycka att det är synd att ett sådant flaggskepp sätter en lapp på dörren om stängt för säsongen så fort juli har gått över i augusti.

Ingen after beach, ingen nattklubb.

I ärlighetens namn så gör Harrys likadant.

Det känns lite...förlegat.

Jag behöver bara ta en titt på den egna tidningens semesterlistor för att se en helt annan spridning av våra semestrar än för tjugotalet år sedan då det bara var juli som gällde.

På samma sätt är det på de allra flesta arbetsplatser. Tror Ölands Bank delat upp sommaren i tre semesterperioder för sina anställda, där den sista just börjat.

Annons

Det räcker också att ta en snabb kik på Borgholms storgata för att se att det fortfarande är många som har semester.

Våra Öländska företag väljer förstås själva när de som Strand Hotell vill ge upp sommarsäsongen för att starta konferenshösten.

Det är dock trist att de med sen semester inte får möjlighet att uppleva en iskall coca cola under en after beachspelning med No Tjafs i härlig eftermiddagssol.

Det är otäckt om semesterfolket väljer västkusten, Österlen eller Gotland före Öland. Men om vi inte ens erbjuder alternativ så blir det förlust på walk over. Och det är inga särskilt hedersamma förluster.

Tappar man dem i augusti, tappar man dem snart i juli.

Här gäller det för Öland att hänga med i turistutvecklingen!

Heder åt exempelvis Borgholms Cityförening, som fortsätter med de populära onsdagskonserterna på Borgholms torg in i mitten av augusti, och Lammet & Grisen i Löttorp, vilka fortsätter över två veckor till.

Tror också att det uppskattas av alla de semesterfirare som trots allt fortfarande finns kvar på Öland i augusti.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons