Nu finns det väl inte mer skit som väntar på att avslöjas, Guldfågeln!?

Ledare Artikeln publicerades

Det här duger inte, Guldfågeln. Nu krävs skärpning!

Jo, sant är tydligen att en gammal maskin redan bytts ut. Så dags kan man tycka. Nästan alla som jobbar med djur i någon form gör allt för att undvika onödigt lidande. Djur som mår dåligt är något som lantbrukare vanligtvis ser mycket allvarligt på.

Det är inte roligt att gå på nästa LRF-möte, med djurplågerianmälan stämplad i pannan. Blickarna från lantbrukskollegorna då är inte att leka med...

Det har knappt gått tre veckor sedan som det uppdagades att 1800 kycklingar per dag anländer med brutna vingar till Guldfågeln. Redan då var drevet massivt mot Guldfågeln. SVT:s nyhet och TV4-profilen Marcus Oskarssons inlägg lästes, delades och kommenterades av hundratusentals.

Guldfågeln lovade bot och bättring.

Smack, tre veckor senare är det dags för ett nytt slag rakt i ansiktet. Levande kycklingar som skållas ihjäl.

Det låter sannerligen inte humant. För att tala i klartext så är det för jävligt!

Återigen är det Sveriges Television som avslöjar en ny rapport från Livsmedelsverkets veterinärer. Levande kycklingar har skållats för att underlätta fjäderplockningen.

Guldfågeln försökte i helgen tona ner omfattningen. Att det ”bara” ska ha rört sig om ett tiotal kycklingar som upptäckts leva inför skållning vid kontroll. Samtidigt skriver man att företaget hanterar 25 miljoner kycklingar per år, som en slags förmildrande omständighet att de tiotalet kycklingar som hittats vid kontroller är en mycket liten del av det totala antalet kycklingar.

Nu har ju inte kontroller gjorts på alla 25 miljoner kycklingar, så omfattningen vet företaget egentligen inte.

Nya maskiner är tillsatta sedan augusti 2018 då Livsmedelverkets kontroller visade på bristerna. Därefter ska det inte ha funnits fler liknande fall, enligt Guldfågeln.

Men de senaste veckornas avslöjande har visat grova brister i djuromsorgen. Nu räcker det med fler brister. För nu finns det väl inte mer skit som väntar på att avslöjas, Guldfågeln?!

Klart att skandalerna skakar Ölands tveklöst största arbetsplats. Så mycket kraft och ekonomi som skattebetalarna i Mörbylånga kommun också satt i företaget i form av vattenverk och vägar är händelseutvecklingen på Guldfågeln av största samhällsintresse.