Moderatuppror på gång?

Ledare • Publicerad 28 december 2007

Ölandsbladets långa intervju med tre moderata kommunalråd speglar den besvikelse som finns i landet, inte bara med moderaternas politik utan med alliansregeringen överhuvudtaget – av intervjun framgick fyra specifika missnöjesanledningar:

1. Schabblet med fastighetsskatten. Av löftet att avskaffa denna skatt blev platt intet, istället införs en avgift, som ej tillfaller kommunerna.

2. Bensinskattehöjningen trots löften om motsatsen.

3. Affärerna inom moderaterna, svartarbete, obetalda skatter och TV-licenser. Gamla rättskaffens borgerliga väljare förstår inte sådant anarkistiskt beteende hos sina ministrar.

4. Försvaret och nedrustningen. Praktiskt taget alla vuxna ölänningar har gjort värnplikten, antingen på I 11 i Växjö eller i Karlskrona, örlogsbasen. Alla vuxna män vill ha ett nationellt försvar baserat på allmän värnplikt, vad är det för mossigt med det? Och de flesta ställer sig nog mycket frågande till den  moderata försvarsverklighet som Göran Häggfors (m) i Kalmar beskriver med orden, ”att försvara Sverige med ett kompani i Tchad...”

Det är snart halvtid för den borgerliga regeringen - nu måste den rivstarta annars går det åt pipsvängen.

En mullah

nära dig

Den fanatiska islamismen är att jämställa med en dödskult innehållande det hemskaste inom nazismen och kommunismen - det är ett nytt globalt förintelsehot, som efter mordet på Benazir Bhutto kan kasta in Pakistan, en kärnvapenstat, i inbördeskrig. Fanatikerna finns sedan spridda från de pakistanska bergen, över Afghanistan till mullorna i Iran - de senare snart med kärnvapen. En grym försyn har dessutom placerat religionsfanatikerna på världens rikaste oljekällor. De hatar och föraktar all västerländsk civilisation och demokrati men allra mest hatar de judar.

Ett gott nytt år på oss allihop.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.