Annons

Miljard-investering i Borgholm

Ledare • Publicerad 1 november 2011

”Förödande”, hävdar Stefan Olof Lundgren (ÖP). ” Fantastiskt och en jätteseger för öländsk naturvård”, säger bland andra samhällsbyggnadschefen, Göran Borgö efter att Mark och miljödomstolen kört över länsstyrelsen i Kalmar och givit klartecken till den aviserade miljardsatsningen i Ekerum. Vem ska man tro på?

Vi lägger nog en slant på Borgholms kommuns framtid.

Annons

Om Stadium- och PEAB-bröderna – Ulf och Bo Eklöf respektive Erik och Mats Paulsson – implementerar allt de hittills sagt sig vilja göra, blir Ekerumssatsningen självklart ett lyft för hela kommunen.

Byggandet av 300 bostäder betyder inte bara välbehövliga jobb utan även en rejäl chans till inflyttning i en kommun som hittills fått se flyttlassen rulla över kommungräsen bort mot andra nejder.

Det bör för övrigt påpekas att de blivande exploatörerna har tagit på sig stora naturvårdsåtaganden i sammanhanget. All utveckling måste inte med naturnödvändighet betyda skövling.

ULF HEDMAN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons