Annons

Märkliga turer kring KSRR

Ledare • Publicerad 25 november 2011

Turerna kring Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR), varav Mörbylånga kommun är en stark fjärdedelspart, blir alltmer egendomliga. Det vill säga för de som inte fått den riktiga historien bakom de sorglustiga händelserna runt soptunnorna förklarade för sig.

Rättsvårdande myndigheter har lagt ner den utredning som initierades av Jonas Löhnn (MP) och Anna-Britt Wejdsten (FP). Löhnn och Wejdsten ville få en juridisk prövning av KSRR:s förbundsordförande Steve Sjögrens (S) självsvåldiga agerande i samband med att KSRR:s vd, Martin Herold, fick sparken. Som bekant blev avpolletteringen av Martin Herold ingen styrelsefråga utan mer ett solo-race av Sjögren tillsammans med ett ilsket fack som inte tålde att någon, det vill säga Herold, pekade med hela handen och påtalade brister i arbetsdisciplinen på bolaget.

Annons

Men bråket om och kring KSRR, Sjögren och Löhnn ligger längre tillbaka i tiden.

Det hela tog sin början när förre förbundsordföranden i KSRR, Jonas Löhnn, ville strömlinjeforma Kalmar kommuns budget och såg till att chefen för Folkets Park blev av med jobbet när kommunen avhände sig Parken. Och vem var då det? Steve Sjögren.

Och där ligger förstås den gravade hunden mellan Löhnn och Sjögren .

När Sjögren vid årsskiftet tog över ordförandeposten i KSRR:s styrelse efter Löhnn så var givetvis stridsyxorna ingalunda nedgrävda. Personkemin är således inte optimal.

Nu letar förstås alla konspirationsteoretiker efter kopplingar mellan juridiska beslutsfattare som valt att lägga ärendet till handlingarna, och Sjögren, Löhnn & Co.

Att Sjögren handlade felaktigt när han mer eller mindre egenmäktigt sparkade Martin Herold torde vara ställt utom alla juridiska tvivel hur spetsfundig än juridiken kan vara.

Mest beklagligt är agerandet av alla hukande politiker. Att Johan Persson (S) månar om en gammal partigängare kan man förstå. Men övriga ? Ja, det vill säga förutom Löhnn och Wejdsten.

Och till råga på allt så har S och M ingått någon slags personalunion i Kalmar...

Senaste nytt i KSRR-härvan är annars att bolaget fått en ny chef. Jan Fors heter han och kommer närmast från Ragn-Sells där han varit regionchef. Enligt vice ordföranden i KSRR, Ove Karlesand (M), lär hans ledaregenskaper och syn på arbetsdisciplin inte skilja sig särskilt mycket från Herolds syn på sådana saker.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons