Lövdén och annat otrevligt

Ledare • Publicerad 16 juni 2006

DEN SVENSKA politikens store dysterkvist, förre s-ministern L-E Lövdén, (ni har väl sett hans städse surmulna min) har väl all anledning att glädjas i dag. Fastighetsbolaget Allmänna Barnhuset, styrt av (s) och tillkommet för svältande barn och fattiga änkor, har än en gång tilldelat en lägenhet värd miljoner till en av de mest behövande i Stockholms stad, en socialdemokrat. Nu kan Lövdén sitta i sin bostadsrätt och förbanna kapitalismen hela dagarna.

– Lövdén har hamnat på pottkanten, säger godsägare Persson myndigt, en man som verkligen bor som han lär.

----------------

DEN AV regeringen uppfunna evighetsmaskinen på skatteområdet, kallad rullande fastighetstaxering, har åter producerat vad som förväntats av den och den har därför nerkommit med en ny skattehöjning på småhus. Vips så blev det 430 kr dyrare per månad att bo i Kalmar län.

Nu blir det politisk reklam: Kristdemokraterna är det enda parti som nu och på direkten kräver att fastighetsskatten avskaffas. Rika sosseredaktörer däremot med 50 000 kr i månadslön och slutbetald gammal Norrlidenvilla anser emellertid att fastighetsskatten är är den mest lysande juvelen i det skimrande svenska skattesmycket.

---------------

FINANCIAL TIMES skriver i sitt senaste nummer att den verkliga svenska arbetslöshetssiffran är 15 procent. Under de närmaste åren kommer bortåt 200 000 svenska jobb att flytta till låglöneländer. Det vilar en mörk skugga över Sverige.

Linne-citat

----------------

”Globularia officinialis (Bergskrabba) växte överst emot spetsen av landborgen. Denna ört är nog rar i Europa, aldrig tillförene i Sverige observerad; jag har endast fått beskåda henne på Fontainebleaus backar i Frankrike, men här vid Resmo hade hon både längre rötter och större blomma.”

------------------

Citatet insänt av Agneta Alkhagen, Vickleby, som skriver och berättar dessutom: ”Nu kan vi snart 256 år senare njuta av och glädjas åt mängder av bergskrabba, som kantar vägen mellan Vickleby och Resmo.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.