Annons

Ljusare framtid på södra Öland

Ledare • Publicerad 6 november 2007

MÖRBYLÅNGA TÄTORT går mot en ljusare framtid sedan kommunledningen lyckats åstadkomma en uppgörelse med Lantmännen om hamnen. Nu är det fritt fram för attraktiv bebyggelse. Succén från hamnen i Färjestaden kan upprepas.

I själva verket är väl detta ett av de viktigaste investeringsobjekten på mången god dag på södra Öland och det kan vända den pessimism som uppstått i spåren efter  den helt onödiga nedläggningen av den lönsamma fabriken Forsheda.

Annons

ÖLAND står i dag, tisdag, utan turistchef på heltid sedan det någonstans uppstått misstanke om att den nuvarande turistchefen är undersysselsatt på Öland och att hans tid därför räcker till också för de omfattande krisuppgifterna både i Turism i Glasriket och i Destination Kalmar. Den senare organisationen är dessutom starkt ifrågasatt och i de ekonomiska förhandlingar som nu pågår i Kalmar för att bringa ner underskottet föreslår folkpartiet att Destination Kalmar skall läggas ner. Man har en känsla av att vad vi här betraktar är en administrativ luftpastej: någon organisationskonsult lägger samman tre minus och hoppas på ett plus. Ända sedan 1934 har Öland haft en egen turistchef, men inte nu längre.

SKÄFTEKÄRRS JULMARKNAD i helgen var ju ett måste. Norra Öland visade sig från sin bästa novembersida: hög och klar luft, strålande solsken, friska vindar och ute i Kalmarsund syntes Blå Jungfrun så klart avtecknad som en grafisk färgbild. Det fantastiska höstvädret måste ha medfört publikrekord för årets Julmarknad, den första.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons