Annons

Livsfarligt räcke

Ledare • Publicerad 24 mars 2007

På denna plats och i insändare har Vägverkets vajerräcke i Algutsrum uppmärksammats. På en sträcka av flera kilometer har 136:an genom vajerdragning gjorts enfilig. Omkörning är därmed omöjlig eftersom vägkanten utgörs av en mer än meterhög vägbank.

Vad händer nu en sommardag med tät trafik in mot Kalmar, en husvagn välter eller får punktering, en bil kokar och får motorstopp och samtidigt är en ambulanstransport på väg in till Kalmar med en strokepatient - nu handlar det om minuter om liv skall kunna räddas. Ambulansen kommer inte förbi. Så enkelt är det. Skall ambulansen då köra genom vajerräcket, hur skall det gå till? Vägverket är skyldigt att komma med en förklaring ty här har ett allvarligt misstag begåtts. Den som skriver dessa rader har 40 års erfarenhet av Ölandstrafiken. Vid alla stora hemresedagar under sommarmånaderna inträffar trafikmissöden just här, trafiken stockar sig på grund av fordonsfel. Tidigare har ambulans eller andra utryckningsfordon kunnat slingra sig förbi, inte nu längre.

Annons

EKVALL-CIRKUS. Kristdemokraterna i Mörbylånga kan inte längre tas på allvar; orsaken stavas Ekvall. Nu vill han inte längre tala med Ölandsbladet. Snart får han nog vara glad om någon ringer alls.

SOCIALBIDRAG. En person som äger fastighet och därför synes vara stadd vid kassa kräver socialbidrag i Borgholm; kommunen överklagar, och det med rätta. Socialbidrag är tillfällig nödhjälp och ingen allmän rättighet, vilket en del tycks tro.

CITAT:

”Eftersom jag levt under kommunismen största delen av mitt liv känner jag mig förpliktigad, att säga att det största hotet mot frihet, demokrati, marknadsekonomi och välstånd i det 21:a århundradet är inte kommunismen utan dess mjukare varianter. Kommunismen har ersatts av av ambitiös miljöfundamentalism. Denna ideologi predikar skydd för naturen på samma sätt som de gamla marxisterna och de önskar ersätta mänsklighetens fria utveckling med en världsomspännande centralplanering.”

Tjeckiens president Vaclav Claus

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons