Ledare: Testa på medlemskapet gratis du också, om du inte redan är medlem!

Publicerad 24 april 2023
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Foto: Peter Boström

Tidningen går faktiskt ganska bra. De senaste åren har vi ökat antalet prenumeranter, vilket går emot strömmen jämfört med många andra tidningar i landet.

Ölandsbladets trogna läsare har uppmärksammat att vi gått från att vara en traditionell tredagarstidning till att mata ut nyheter, reportage och tv-inslag dygnet runt alla dagar i veckan.

Nästan alla som jobbar på Ölandsbladet bor på Öland eller kommer från ön. Någon kommer helt utifrån (Kalmar), men har snabbt dragits in i engagemanget för det som händer och berör Öland.

Det där är så viktigt för en lokaltidning som Ölandsbladet - att verkligen känna för de människor som bor här på vår ö. Vi ska vara där som en vän för läsaren; någon som berömmer, granskar, lyfter fram, rättar, berättar, utvecklar, bevarar, väcker intresse – kort sagt någon man inte vill vara utan.

Att vi erbjuder möjligheten att pröva på tidningen helt gratis för nya läsare hade aldrig varit möjligt utan våra trogna prenumeranter. Och vi vill bli fler.

Vi brukar säga att det som är bra för Öland också är bra för Ölandsbladet. Det går också att vända på det. När Ölandsbladet går bra så får Öland mer uppmärksamhet. Win-win som reportrarna på sporten brukar säga.

”Vi brukar alltid lyfta fram Ölandsbladet som en medlemstidning för alla ölänningar.”

På tidningen märker vi att vår roll har växt. Våra nyheter om bränder i Borgholm, vattenbrist för lantbrukarna och knasigheter om tappade bilnycklar i guldfiskdammar blir sådant som riksnyheterna tar upp. Ölandsbladet blir rösten för Öland och ölänningarna.

Traditionella dagstidningar har beskrivits som ”mossiga” av den yngre publiken, eller gjorde i varje fall. Det gäller att följa med sin tid och för Ölandsbladet har det varit en omställning. Några följare har vi kanske tappat, men vi har vunnit fler.

I dag kan du genom Ölandsbladet inte bara läsa texter och se bilder. Du kan följa oss på Facebook och Instagram och ta del av våra tv-sändningar från nyhetshändelser och idrottsmatcher. För oss som jobbat på tidningen länge är det en enorm och spännande utveckling.

Vi brukar alltid lyfta fram Ölandsbladet som en medlemstidning för alla ölänningar. Testa på medlemskapet gratis du också, om du inte redan är medlem!

Peter BoströmSkicka e-post