unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ledare: ”Sponsorsbelöning till de som svettas inom kommunen...känns bra!”

De jobbar i frontlinjen, i det som är det närmaste krigsläge vi haft under vår livstid. Som skattebetalare kan jag säga att 2 000 kronor extra i lönekuvertet till omsorgspersonal sällan känts bättre att betala ut!
Man behöver inte ge bonus till personal inom omsorgen. ”Men det är förbannat klädsamt!”, tycker Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.
Man behöver inte ge bonus till personal inom omsorgen. ”Men det är förbannat klädsamt!”, tycker Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Det står visserligen inte i några anställningskontrakt. Omsorgspersonalen gör ”bara” sitt jobb.

Behöver man då verkligen ge en bonus till personal inom omsorgen?

Nej, det behöver man inte. Men det är förbannat klädsamt!

Bonussystemet ser vi inom företagsvärlden. Gott arbete, goda resultat, ger inte sällan ett bonustillskott i lönekuvertet. 2 000 kronor är då ärligt talat kaffepengar.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

I tisdags kom beskedet från Mörbylånga kommun och under onsdagen meddelade Borgholms kommun samma sak.

Ölandskommunernas nya giv att extra prisa omsorgspersonalen för deras arbete i covid-spåren med en extra 2 000 kronorsbonus är bra. Det är att tänka utanför boxen i en extraordinär situation.

Det är drygt 500 medarbetare inom Mörbylånga kommun och lika många i Borgholms kommun som kommer att få 2000 kronor extra på junilönen, då omfattas också vikarierna vilket känns bra eftersom de är viktiga i omsorgens schemaläggningar. Totalt handlar det för kommunerna om en kostnad på dryga miljonen kronor vardera.

Nu är våra bägge Ölandskommuner sannerligen ingen kassa-kossor som det går att mjölka hur som helst. Det visar inte minst den senaste skatteökningen i Mörbylånga kommun. Att säga att det finns oändligt mycket pengar vore en överdrift, för att inte säga en ren lögn.

Men om vi nu tar Mörbylånga kommun som ett exempel - även om covid19 ger Mörbylånga kommun utökade utgifter på många områden så finns det faktiskt poster där pandemin också gör att pengar och tjänster inte betalas ut det här annorlunda året.

I veckan kom beskedet att Ironman 2020 ställs in. Vanligtvis sponsrar Mörbylånga kommun detta event med 350 000 kronor årligen.

Andra inställda arrangemang där Mörbylånga kommun är sponsorer är många i raden, såsom Öland Roots och Öland Spirar - bara för att nämna några.

2020 är det mest fokus i vårt samhälle på covid19. En sponsorsbelöning till de som ”svettas” inom våra kommuner, vars arbete kan vara skillnad på liv och död, känns...riktigt bra!