unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ledare: Öland håller öppet under ”den gyllene årstiden”

Det blir ingen skördefest. Men för den skull håller inte Öland stängt.
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Det blev en annorlunda sommar. Men när den sommaren nu summeras ser man på inlägg i sociala medier att visa företag klarat sig riktigt bra. En restaurang skriver exempelvis på Facebook: ”Vilken sommar det blev! Det trodde man inte i våras, men tillsammans gjorde vi det till en av det bästa på våra snart 10 år”.

För andra branscher har det naturligtvis varit mer nattsvart. Vissa har inte kunnat hålla öppet alls.

Turistnäringen i stort har fått balansera mellan konsten att locka besökare till ön samtidigt som man inte velat riskera smittspridning.

Nu kör Ölands Turismorganisation vidare på det inslagna spåret och förklarar att sensommartiden är ”den gyllene årstiden på Öland”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Man har tagit fram fem olika temarundor som ska inspirera både besökare och bofasta. Det handlar om Gårdsbutiksrundan, Keramikrundan, Trädgårdsrundan, Glasrundan och Slott & borgar-rundan.

Med tanke på både sommarvärme och skolledighet lär ju juni, juli och augusti även framöver vara de stora turistmånaderna.

Men för den skull är det både viktigt och bra att man lyfter fram det som trots allt finns även under resten av året. Detta år har lärt oss att hemester inte är ett dumt alternativ. Sverige har många pärlor som är lika spännande att utforska som resmål i fjärran länder.

Under våren var det många av oss som ägnade helgerna åt att vandra i den öländska naturen och det är en god vana som fungerar bra under hösten också.

Med tanke på att vi får räkna med fortsatta restriktioner i någon form året ut så gäller det att göra det bästa av situationen.

Näringsidkare och besökare får gemensamt agera för att inte riskera att sprida smitta. Det stora flertalet av öns företagare har tagit ett stort ansvar och verkligen uppmanat folk att hålla avstånd.

Det ska vi väl fixa även under "den gyllene årstiden”, då den som vill kan finna lugn och ro samtidigt som det fortfarande finns ett rikt utbud av upplevelser att ta del av. Öland är öppet och redo för hösten.