GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledare: Mejeriviken – en plats för alla generationer

På relativt kort tid kan ett område förvandlas och förnyas.
Ledare • Publicerad 11 juni 2022 • Uppdaterad 14 juni 2022
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Mycket folk hade samlats för att inviga boulebanorna och elljusspåret i Borgholm.
Mycket folk hade samlats för att inviga boulebanorna och elljusspåret i Borgholm.

Under en tid koncentrerades krafterna i Borgholm till att göra inre hamnen trevlig och det har den blivit nu, inte minst sedan Kay Wieståls park blivit en park värd namnet.

Nu har Mejeriviken genomgått en stor förändring och kommunens plan att göra området till ett område för rörelse och rekreation börjar nå målet.

Här finns nu samlat väldigt många aktiviteter som lockar till rörelse, som tennishallen, bowlshallen, padelbanor, aktivitetsparken, boulebanor, utegymmet och de nya bryggorna, som lockar både till lek och simning.

Till hösten kan vi se fram emot basket och landhockey också.

Till det kan läggas ett elljusspår, som gör det lättare och säkrare för den som vill promenera eller springa i området. En fotbollsplan har tagit över marknadsplatsens område. Det kan betyda att det i framtiden inte blir vare sig marknader eller cirkusföreställningar här. Men å andra sidan kan det bli en aktiv fritid för många barn under stor del av året.

De yngre barnen ska också få en hinderbana i området och det ska anordnas grillplatser, så att området kan bli en samlingspunkt för alla generationer.

När boulebanorna och elljusspåret invigdes i tisdags pratade kommunens tillväxtchef Anders Magnusson lyriskt om livsmiljön i Borgholm.

Alla är dock inte helt entusiastiska inför förändringarna.

I veckan lämnade Sven-Ingvar Nilsson in en insändare där han skrev: ”Det finaste vi har i Mejeriviken är stranden och havet. Nu har 3/4 av detta förändrats. Hoppas vi får behålla resten. Planteringar? Kan försämra det fina som är kvar”.

Jag kan full förståelse för att man värnar om stranden och havet. Men med de olika satsningarna som gjort i området så öppnar man också upp för fler att upptäcka området och ta del av vackra i vår omgivning. På sikt kan Mejeriviken bli en plats för alla, där både morfar med sitt boulespel och barnbarnet med sin skateboard kan hitta sysselsättning.

Kenth JönssonSkicka e-post