GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledare: HD-träffen betyder mycket för Öland

Man behöver inte köra motorcykel för att dras med i draget kring den stora HD-träffen.
Ledare • Publicerad 4 juni 2022
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Harley-Davidson-träffen har intagit Borgholm med omnejd. Så här såg det ut utanför Ölandsbladets redaktion i Borgholm i torsdags morse.
Harley-Davidson-träffen har intagit Borgholm med omnejd. Så här såg det ut utanför Ölandsbladets redaktion i Borgholm i torsdags morse.Foto: Kenth Jönsson

Harley-Davidson (HD) är en motorcykel med historia. Företaget grundades 1903 av William Harley och bröderna Walter, William och Arthur Davidson i Milwaukee i Wisconsin.

Trots att det har gått nästan 120 år sedan dess har Harley-Davidson behållit sin dragningskraft. Inte minst syns märket i många filmer, som ”Easy Rider”, ”Indiana Jones”, ”Terminator” och inte minst i ”Harley Davidson & The Marlboro Man”.

HD-träffen Super Rally pågår på Lundegård just nu och under hela veckan har Öland känt av deras påverkan. De flesta motorcykelförarna tillhör en mogen generation. Inte sällan kan man se ett grått skägg titta fram under hjälmarna.

Det är inte bara på campingen det är drag.

I Borgholm står det parkerade motorcyklar utanför varenda fastighet där man hyr ut boende.

Går man och handlar så nog står det en eller flera motorcykelförare i kön.

På mackarna är det gott om motorcyklister som fyller tanken innan en tur på ön.

Varenda uteservering står öppen och redo för besökare och HD-träffen har blivit som lilla midsommar för många näringsidkare.

På Öland är vi vana vid stora motorträffar, men Super Rally slår det mesta. Det ger inte bara extra tillskott i kassan till de som erbjuder logi, bensin, mat och dryck, det betyder en hel del för föreningslivet också. Det är öländska föreningar som packar och delar ut frukostpåsar och det är öländska föreningar som städar på campingområdet. På några av alla scenerna på campingområdet är det även öländska band som får lira.

Så även om en del kan tycka att det blir störningar i trafiken och att motorcyklarna låter mycket finns det många positiva aspekter att plocka fram.

I skrivande stund har det inte heller rapporterats om några större ordningsproblem och kan träffen fortsätta hållas på det sättet känns verkligen HD-träffen som ett lyckokast.

Kenth JönssonSkicka e-post