Annons

Ledare: ”Här finns faktiskt Sveriges billigaste centrala parkering!”

Det är svårt att se upprördheten i att en matbutik i Borgholm begränsar sin kundparkering till en timme.
Publicerad 16 augusti 2023
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Upprört, för att Coop inför tidsbegränsning på sin kundparkering. ”Svårbegripligt”, tycker Ölandsbladets chefredaktör, som istället lyfter fram hur billigt det är att parkera i Borgholm.
Upprört, för att Coop inför tidsbegränsning på sin kundparkering. ”Svårbegripligt”, tycker Ölandsbladets chefredaktör, som istället lyfter fram hur billigt det är att parkera i Borgholm.Foto: Simon Karlsson

På en timme hinner alla människor med att handla både två och tre gånger vid Coop i Borgholm. Vi pratar inte om något gigantiskt affärskomplex.

Det är faktiskt fullt förståeligt och också uppskattat av de kunder som behöver en nära parkering till sin matvarubutik. En matvarubutik behöver ha ett flöde, kunder som lämnar och kunder som kommer. Särskilt i en attraktiv sommarstad som Borgholm.

Annons

Det tycks finns en felaktig uppfattning att ”Konsum” ska kunna hålla ”min” parkeringsplats också över ett fikastopp på Nya Kondis, ett tröjinköp på Danielssons och så lite strosande i hamnen.

Nej, det är inte så det funkar. Inte ens av gammal hävd. Det finns alldeles utmärkt med parkeringsplatser i Borgholm, även sommartid. Visserligen kostar det några kronor att stå vid kyrkan eller Kapelludden, men fullt är det ytterst sällan.

Och när det gäller parkeringskostnader så är allt relativt. Den familj som parkerat i Göteborg under Gothia Cup-veckan vet hur vansinnigt dyrt det kan vara att parkera i stadsmiljö. Priserna på Öland är inte i närheten.

De 400 kronor du får i böter om du glömmer att lägga upp p-skivan på Coops parkering i Borgholm, är inte mer än du får betala i appen för två vanliga dygnsparkeringar i Göteborg.

”Det är i det närmaste unikt i Sommarsverige med den formen av billig besöksservice!”
Peter Boström

Apropå appar så är det märkligt att följa debatten på Öland. Här och var riktas kritik mot att betalningsmetoden överhuvudtaget används på ön.

Då måste jag ju ha med mig telefon för att kunna betala parkeringen, även om jag ”bara ska bada”, heter det bland annat.

Men då har vi ju tidigare ändå haft med oss kort eller kontanter, så tesen haltar lite. En app är inte helt lätt att ge sig på en första gång, men med hjälp så fungerar det alldeles utmärkt efter ett par gånger, utan att användaren ens är i närheten av tekniskt kunnig.

Fortfarande ska det betonas att Konsumbesökare enbart med en p-skiva kan stå en hel timme i en av Sveriges attraktivaste semesterorter - utan att betala en enda krona.

Det är i det närmaste unikt i Sommarsverige med den formen av billig besöksservice!

Peter BoströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons