unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ledare: Förbättrad läsupplevelse på www.olandsbladet.se

I veckan hände det: Ölandsbladets hemsida förändrades och förbättrades.
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Vare sig det gäller papperstidning eller digital läsning står innehållet i fokus för Ölandsbladet. Men det gäller också att presentera vårt material på ett intresseväckande och läsvänligt sätt.

Jag hoppas att många av er redan upptäckt att Ölandsbladet gått in i en ny tid på webben. I tisdags förändrades utseendet på www.olandsbladet.se.

De reaktioner som vi fått hittills är positiva. Det är en hemsida som bjuder på en större läsupplevelse och en större läsbarhet. Den nya designen är avskalad och sajten är snabbare. Helt enkelt en modernare hemsida anpassad för den digitala användaren modell 2020.

Arbetet har pågått under en längre tid med de tidningar som ingår i Gota Media. Vissa avdelningar har ändrats efterhand men i veckan tog Ölandsbladet det stora klivet då även startsidan fick ny design.

Till det bättre, om vi får säga det själva. Det är en hemsida som är både tydligare och snabbare. Den känns helt rätt i tiden.

Men i dagens medievärld är inget helt klart. Allt är under ständigt pågående utveckling och den grupp inom Gota Media som arbetar med att hantera sajternas funktionalitet jobbar nu vidare mot nya mål.

Allt för att göra bland annat Ölandsbladets hemsida mer användarvänlig och läsbar.

Den nya designen är anpassad med fokus på mobiltelefonen eftersom de flesta använder telefonen numera. För Ölandsbladets del visar statistiken att två tredjedelar av de som besöker vår hemsida använder sin mobil.

Som inloggad läsare (den som har en prenumeration på papperstidningen har per automatik tillgång till allt material på nätet också) är det nu enkelt att sköta sina ärenden som exempelvis adressändring.

Vi på redaktionen får större möjlighet att presentera nyheter som relaterar till varandra på ett bättre sätt. Det har vi redan utnyttjat flera gånger i veckan och fler lär det bli, inte minst så länge corona-pandemin dominerar nyhetsflödet.

Vi hoppas att ni som tar del av våra nyheter digitalt (och ni blir allt fler) uppskattar förändringarna.

Läs mer