Ledare: Den lokala satsningen som förde världen närmare Öland!

Det går inte nog att understryka betydelsen Silverlinjen har haft för Öland.
Publicerad 12 april 2022
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
En öländsk skapelse rakt igenom, från idé till att 25 år senare årligen transportera 60 000 resenärer mellan Stockholm och Öland. ”En klassisk glesbygdssaga”, kallar Ölandsbladets ledarredaktion det.
En öländsk skapelse rakt igenom, från idé till att 25 år senare årligen transportera 60 000 resenärer mellan Stockholm och Öland. ”En klassisk glesbygdssaga”, kallar Ölandsbladets ledarredaktion det.Foto: Pressbild

Varje år transporteras i dryga tal 60 000 resenärer mellan huvudstaden och Öland. Många ölänningar ser det som enda alternativet för att ta sig till Stockholm. Det är inte helt sant, för de som har råd kan välja att flyga till Bromma eller ta tåg (som ofta ersätts av buss) via Linköping. Men ingen annan resandeform kan erbjuda direktlinje från Öländska busshållplatser till Stockholms centralstation.

25-årsjubilerande Silverlinjen gav ölänningarna en viktig livlina till Stockholm. Storyn bakom skapandet kan ni säkert? Ölandsbladets mångårige medarbetare Rolf Nilsson hade kärleken Lena i Stockholm och tyckte sig ha bra underlag för att det fanns fler ölänningar som önskade en direktlinje mellan Öland och Stockholm. Kontakt togs med Tomas Angelin. Denne nappade men insåg att att resorna inte skulle klaras utan samarbete och så blev Tomas Buss och Silverstrands hälftenägare.

”Det gaur aldrii”, hette det från många håll. Men det gjorde det visst. Från 2 000 resenärer första året till de dryga 60 000 som nu årligen tar turen.

Silverlinjen är på många sätt en klassisk glesbygdssaga. Analysen är gjord på glesbygden, entreprenörerna finns redan i glesbygden och resenärerna är ju de som ska ta sig till och från glesbygden.

Här har det inte ”flugit några stekta sparvar”. Succén kan helt och fullt tillskrivas folket i glesbygden.

Fortfarande finns det utvecklingspotential i Silverlinjen. Det skissas på anslutningsbussar från övriga Öland. Med en ordentlig busscentral vid brofästet skulle också resenärer från östra och södra Öland i än högre grad medvetandegöras om Stockholmsförbindelsen.

Resandebranschen fick det ordentligt tufft under pandemin och Silverlinjen inget undantag. Silverlinjens betydelse för ölänningarna visade sig bland annat i att det köptes stödbiljetter för att stötta linjen.

Nu har resandet börjat lyfta igen och inför påskhelgen är Silverlinjens bussar väl bokade.

SAS och SJ i all ära, men utan de lokala företagen Silverstrands och Tomas Buss hade Öland varit en väldigt vit fläck på den svenska resekartan!

Peter BoströmSkicka e-post