GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledare: Dags att njuta av Öland

Ölands Skördefest är i full gång och nu har man som bofast eller besökare chansen att ta del av Ölands alla goda sidor.
Ledare • Publicerad 2 oktober 2021
Ölands Skördefest startade med invigningen i Mörbylånga i onsdags kväll.
Ölands Skördefest startade med invigningen i Mörbylånga i onsdags kväll.
Foto: Magnus Anderberg

Det är få saker som förenar ölänningarna som skördefesten. Det är främst för att den känns så äkta, så genuin. Det är Öland från dess allra bästa sida som visas upp.

Runt om på ön frodas kreativiteten och engagemanget är stort. Det tycker jag vi ska ta vara på, vare sig vi bor på ön året runt eller är tillfälliga besökare.

Att de flesta restriktionerna kring corona-pandemin tagits bort är ännu en anledning att passa på att verkligen uppleva Öland. Självklart ska man göra det med omsorg och omtanke, både för sin egen skull och för andras. Men många aktiviteter finns

Från Långe Erik i norr till Långe Jan i söder ges det under skördefestdagarna oändliga möjligheter att upptäcka nya saker.

Det kan vara allt från att gå på guidad tur, att besöka en hantverkare man aldrig besökt innan eller köpa grönsaker från en gårdsbutik man inte handlat av innan.

Man kan följa en noga planerad rutt eller så kan man bara köra på måfå. Kanske kan en skylt om ”hantverk” eller ”grönsaker” göra att man stannar till. Skördefesten är ett ypperligt tillfälle att båda besöka favoriter och upptäcka nya platser.

Inte minst den som är intresserad av kultur har alla möjligheter att få sina behov tillgodosedda. Inte minst gäller det inom konstens värld.

I Mörbylånga visar exempelvis en utställning på Kamerala Villan med sällan sedda Per Ekström-målningar och på Galleri Malou är det dags för finalutställningen innan galleriet stängs. Många konstnärer har öppna ateljéer och på Ölands Museum Himmelsberga kan man i en samlingsutställning ta del av vad ön har ett erbjuda denna helg.

Kort sagt, skördefesthelgen är som gjord att utforska Öland. Från större evenemang som Fårets Dag på Borgholms slott och folkfesten i Eriksöre till de mindre, den enskilde hantverkaren som visar sina alster eller bonden som säljer sina produkter.

Vilken sort evenemang man än vill gå på, vilka restauranger eller öltält man än vill besöka, ta chansen och upplev det genuina Öland.

Kenth JönssonSkicka e-post