Annons

Ledare: Att se saker från en annan synvinkel

Det som för den ene kan vara det bästa som hänt kan för den andre vara en katastrof utan dess like. Det märker man inte minst på en tidningsredaktion.
Publicerad 6 mars 2021
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Allla läser inte tidningen med samma glasögon...
Allla läser inte tidningen med samma glasögon...

Vi har tidigare skrivit på denna plats om utbyggnadsplaner för Lammets & Grisen som stött på patrull. Här handlar det om expansion kontra naturvärden.

I torsdagens tidning skrev Ölandsbladet om flera nyheter som för många kan ses som glada nyheter. Men inte för alla.

Annons

Om Mörbylånga kommuns köp av Haga Park skrev Peter Boström positivt på denna plats i torsdags. Men den förlustaffären kan säkert reta någon.

Att den motorintresserade ungdomen i Färjestaden äntligen får en plats att vara på känns ju också en glad nyhet. Positivt att kommunen lagt manken till för att hjälpa även de ungdomar vars fritid inte kretsar kring fotboll eller innebandy. På Ölandsbladets Facebook är kommentarerna positiva. Hoppas att de som på bland annat sociala medier riktat kritik mot ungdomarna också förstår värdet av att även motorintresserade yngre måste få en chans att ha ett ställe att samlas på. Men man får väl kallt räkna med att denna satsning också kommer att möta motstånd på sina håll.

Att första spadtaget tagits i veckan för den nya stora satsningen på bostadsrätter i Borgholm måste väl också ses som en glad nyhet. Tomten där mejeriet låg innan har inte varit en skön syn de senaste åren och nya bostadsmöjligheter centralt är väl alltid bra. Men en del har alltid problem med att det byggs för ”exklusivt” och ”dyrt”.

I dagens tidning skriver vi om yttre hamnen i Borgholm, där allt mer pekar på att en efterlängtad byggnation kan bli verklighet om bara några år. I en insändare i veckan ställde sig en styrelseledamot i Borgholms båtklubb frågande, bland annat med tanke på framtida vattennivå och placering av båtupplag.

Det finns nästan alltid en annan synvinkel, ett annat synsätt. Ibland klagas det på tidningar att det finns för få glada nyheter, men faktum är att det är få nyheter som erbjuder glädje till alla. Det finns nästan alltid någon som ser saken på ett annat sätt.

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons