unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Ledare: ”Äntligen kan vi se slutet på alla kassaskåps-kupper!”

Bra polisutredningar måste få ta tid. Viktigast är resultatet.
Kassaskåps-kupper (bilden från Sandvik) och brutala rån - äntligen tycks vi se ett slut på den brottslighet som skrämt ölänningarna se senaste åren. ”Tack vare ett gott polisarbete”, berömmer Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.
Kassaskåps-kupper (bilden från Sandvik) och brutala rån - äntligen tycks vi se ett slut på den brottslighet som skrämt ölänningarna se senaste åren. ”Tack vare ett gott polisarbete”, berömmer Ölandsbladets chefredaktör Peter Boström.
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Ni är många som hört av er med frågor kring hur det gått med polisens utredning kring det brutala rånet mot ICA i Böda, eller Bödaknallen som många av oss ölänningar fortfarande säger.

Polis och åklagare har varit ytterst förtegna om händelseutvecklingen.

Men att det är tyst kring en polisutredning, behöver inte betyda att det inte arbetas. När det gäller Böda-rånet så har det arbetats, men det har funnits synnerliga skäl att begränsa insynen i polisutredningen.

Genom det som nu åklagare Kjell Jannesson gläntar på så får vi veta att polisens misstankar riktat sig mot några av de tyngre brottsgrupperingar vi har i landet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 109 kr)

På Öland pratar vi inte bara inblandning i Böda-rånet, utan kopplingar till en rad omskrivna kassaskåpskupper.

quote
Ett spretigt gäng kända brottslingar som har det gemensamt att de utgår från västkusten.”

De har beskrivits som ”Halmstads-ligan”, men handlar egentligen om ett spretigt gäng kända brottslingar som har det gemensamt att de utgår från västkusten.

I de polisutredningar som finns kring ligan så finns det likheter med privata projekteringar. För olika uppdrag sätts olika personer samman, med diverse färdigheter som behövs just för det aktuella uppdraget.

Här finns idémakare, teamledare och arbetare. I bakgrunden finns även de som sedan placerar inkomsterna från verksamheten.

Att det rör sig om förslagna brottslingar går också att läsa sig till i förundersökningar. På rak fråga från polisen hur det kommer sig att hallänningarna plötsligt börjat läsa Ölandsbladet så beror det på att Öland är så lockande som resmål. Det har förstås ”ingenting” med att misstänkta brottslingar vill läsa om uppståndelsen kring deras brott. Och inte nog viktigt, vad polisen säger om spår.

Därav tystnaden kring en av de större polisutredningarna i öländsk historia, även om den inte på långt när är uppe i samma storlek som morden i Flakeböle och Mellby.

Inom media brukar vi vara snara på att kritisera polisen. Men i det här fallet så känns det som att ordningsmakten gjort ett mycket gediget arbete.

Ja, det har tagit tid. Ännu är ingen fälld.

Men det får det vara värt, den bevisning som vi fått presenterad hyser gott hopp om att vi äntligen får ett slut på brott som oroat och berört så många ölänningar de senaste åren.

För det ska polisen ha ett stort tack och vår respekt!