GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ledare: ”Äntligen fick Mörbylånga fira!”

Man kan säga ”äntligen” när någon tilldelas ett pris. Men man kan också säga ”äntligen” när Mörbylång verkligen får fira 200 och 201 år!
Publicerad 29 september 2021
Det kom en världspandemi emellan, men äntligen fick Mörbylånga fira 200-årsjubileum och Årets By-utmärkelsen. ”Det skulle också kunna vara invigningen för det nya Mörbylånga”, tycker Ölandsbladets Peter Boström.
Det kom en världspandemi emellan, men äntligen fick Mörbylånga fira 200-årsjubileum och Årets By-utmärkelsen. ”Det skulle också kunna vara invigningen för det nya Mörbylånga”, tycker Ölandsbladets Peter Boström.
Foto: Peter Boström

Det går ju inte direkt säga att Mörbylånga haft flyt när det gäller firandet av 200-årsjubileet och Årets byutmärkelsen. Nu kom det en hel världspandemi emellan.

Annars brukas det ju lite skämtsamt i Mörbylånga sägas att allt är Färjestadens fel. Världspandemin går väl dock inte att lägga på Färjestadenborna?

Men visst allvar finns det bakom snacket om att mycket fokus ligger på Färjestaden i Mörbylånga kommun. Av 2 000 planerade bostäder i kommunen så är drygt 1800 inritade i just Färjestaden. Lägg därtill 110 bostäder i Glömminge och ett 40-tal i Saxnäs.

Sedan finns opreciserade antal bostäder planerade i Gårdby, Grönhögen och just Mörbylånga.

Efterfrågan styr heter det. Men om jag haft miljoner att placera i fastighetsaffärer så skulle jag gjort det i Mörbylånga. Det är bara en tidsfråga innan huspriserna sticker iväg även i Mörbylånga.

Mörbylånga har nödvändig service - affär, vårdcentral, apotek, skola, idrottshall och bibliotek. Krydda det med restauranger, kafé, konst av hög klass och fina badplatser.

”Invigningen av Ölands Skördefest under onsdagskvällen skulle lika gärna kunna sägas vara invigningen av det nya Mörbylånga med alla dess möjligheter.”
Peter Boström

Tro mig, det är bara en tidsfråga innan Mörbylånga kommer att explodera. Då kan det finns anledning att fira Mörbylånga som Årets by - igen!

Mörbylånga fick utmärkelsen Årets Ölandsby 2019 bland annat för sin framtidstro. När företag flyttat från orten så har Mörbylångaborna gått samman. Det är allsångskvällar, motionslopp, kulturdagar, konstutställningar, ungdomars träningscamp, musikteater och film - listan kan göras lång.

Lite av det fick vi se på invigningsscénen igår kväll. Södra Ölands Musikteater framförde en scen ur ”Hjälten på den gröna ön” och även om Maja Artursson med Harvest Band är mycket Stora Frö så kan vi ändå räkna in dem i Mörbylångas rika kulturliv.

Invigningen av Ölands Skördefest under onsdagskvällen skulle lika gärna kunna sägas vara invigningen av det nya Mörbylånga med alla dess möjligheter.

Peter BoströmSkicka e-post