Annons

Ledare: Allt fler läser Ölandsbladet

I veckan blev siffrorna officiella från Tidningsstatistik: Ölandsbladet ökade sin upplaga med 100 exemplar under 2020.
Publicerad 20 mars 2021
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.
Ölandsbladets redaktion i Borgholm.
Ölandsbladets redaktion i Borgholm.Foto: Kenth Jönsson

Den officiella TS-upplagan 2020 för Ölandsbladet är 7 500 exemplar.

Vi håller pappersupplagan stadigt och ökar digitalt.

Annons

För det stödet tackar vi. Det stärker oss i tron att lokaljournalistik är viktig och att Ölandsbladet även i fortsättningen har en väsentlig roll att spela.

Det känns i dessa tider, med pandemin som präglar våra liv, som extra väsentligt att vara uppdaterad. Då är det också viktigt att välja seriösa och trovärdiga källor för att få korrekt information.

Pandemin har gjort att många fått ett större intresse för vad som händer nyhetsmässigt. Men även när vi en dag kan lämna pandemin bakom oss, kommer de lokala nyheterna att vara väsentliga för den som vill hänga med i det som händer i sin närhet.

Där ska Ölandsbladet spela en viktig roll. Vill du veta vad som händer i den lokala politiken, hur planerna för skolorna i kommunen ser ut, hur tränaren i ditt lokala fotbollslag tänker – då ska Ölandsbladet vara platsen för dig.

Här ska du också kunna läsa om konstutställningar, ta del av insändare om det som berör folk och hänga med i öns rika föreningsliv.

Kort sagt, hänga med i det som händer på Öland.

Under pandemin har Ölandsbladet likt många andra arbetsplatser fått en ny vardag. Redaktionslokalerna i Borgholm och Färjestaden är inte så välfyllda som vanligt – våra reportrar sitter ofta i sina hemmakontor och levererar nyheter istället. Våra möten sker digitalt – en del reportrar har knappt varit på redaktionen sedan pandemin startade.

Det är också ett annorlunda nyhetsarbete där mycket kontakt sker via telefon eller mejl.

Men vi hoppas på en framtid där vi åter får ut och träffa folk på plats, då vi åter kan skriva om aktiviteter och evenemang. Vi hoppas på en framtid där vi får sällskap av publik på fotbollsmatchen och att vi åter kan bevaka stora konserter i slottsruinen.

När den framtiden kommer, hoppas vi på Ölandsbladet att ni följer oss i spåren.

Kenth JönssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons