Läsarna tycker till

Ledare • Publicerad 5 april 2008

Ölandsbladet är ute på turné, nu på norra Öland. Hundratals engagerade läsare har mött oss. Vi frågar om aktuella problem, om glada nyheter och vi frågar om vår egen tidning, vad tycker läsarna om Ölandsbladet, vad är bra, vad är dåligt, hur ska vi bli bättre? 

I kort och tillspetsad sammanfattning tycker våra läsare ungefär så här:

OM TIDNINGEN ALLMÄNT: Den är väl ganska bra, men ni ska ha lite mer småsaker från bygderna, ni behöver inte slå på så stort när ni skriver, hellre fler småsaker och nyheter på en sida än en enda stor bild som handlar om en enda sak.

Sporten får genomgående mycket beröm. Har vi för mycket sport? Nej, nej, in med mer.

HUR VI SER UT: Internt på Ölandsbladet diskuterar vi om tidningen skall moderniseras rent utseendemässigt, om vi skall övergå till ett mindre format, slopa annonserna på sidan ett och lägga upp en fräsch nyhetssida där. Om vi nu skall följa läsarnas mening bör vi inte göra det. Med några få undantag säger alla våra läsare:

”Ölandsbladet skall se ut som den gör, annonserna på första sidan är ert varumärke, och vi tycker att annonser också är nyheter. Ändra ingenting. Sitt still i båten.”

FLER UTGIVNINGSDAGAR: Det är ett allmänt önskemål att Ölandsbladet skall komma ut fem dagar i veckan. Läsarna säger, praktiskt taget utan undantag:

”Om Ölandsbladet kom fem dagar i veckan skulle vi inte ha någon annan tidning.”

OM NORRA ÖLAND: Vägen från Lundegård och norrut till Mellböda ungefär är i bedrövligt skick, Ölandsbladet bör starta en namninsamling för en bättre väg; ni hade ju sådan framgång i kampen mot Teracom. Varför gör inte kommunen någonting för en bättre väg? Har de styrande helt somnat in?

NÅGOT ROLIGT VARJE DAG: I varje nummer av Ölandsbladet ska ni alltid blanda in en glad nyhet också, något man får skratta åt.

Vi tar gärna emot fler synpunkter, nyheter, tips (på glada nyheter), antingen med vanlig post eller via mejlet: redaktion@olandsbladet.seVarje medarbetare har också sin egen mejladress: förnamn.efternamn@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.