Juniorhuliganer i Kalmar

Ledare • Publicerad 14 april 2006

Centern har den senaste tiden drabbats av en mängd sabotage riktade mot partiets lokaler; det är rena huligandåd, vilka antas komma från en liten marxistisk terrorgrupp, som kallas ”Osynliga Partiet”.

Ingen behöver dock sväva i okunnighet om vilka som är skyldiga: det är bara att läsa innantill på ”Osynliga Partiets” olika hemsidor på internet.

Där berättas om partiets aktioner i Kalmar:

”I Kalmar inleddes den landsomfattande aktionsdagen där tio personer spred 500 flygblad till lokalbefolkningen och responsen var positiv.

Senare på kvällen och som avslutning på dagen så utförs en aktion mot centerpartiets lokal, det sprejas bland annat Ge Fan i LAS på väggen.”

Om denna sabotageaktion redan genomförts eller skall genomföras framgår inte. I alla händelser så finns varningen här, klar och tydlig, förmedlad av Ölandsbladet.

De svenska juniorhuliganerna, som efterhärmar sina idoler i Frankrike och vill att våldsdåden och bränderna skall spridas hit, protesterar mot centerpartiets oskyldiga förslag om en uppluckring av de stela arbetsmarknadsreglerna för att få ner den enorma ungdomsarbetslösheten i Sverige, 33 procent.

Eftersom dessa marxistiska ungdomar anser att ”arbete är terror mot individen” är det helt naturligt att de protesterar mot ett förslag som skulle ge fler jobb; det är ju fasaväckande att behöva arbeta när man är ung. Förutom att dessa ungdomar total missförstått Karl Marx kan man också att anta att de kommer från det översta skiktet av överklassen, som aldrig behövt bekymra sig om ett arbete. 68-generationen, om ni minns den, rekryterades nästan uteslutande från Östermalm, Lidingö, Djursholm och, lokalt, från Kalmarsundsparken. Den ville heller inte arbeta utan ligga i solens sken, gotta sig och röka hasch.

Karl Marx så och missupfattningen. Det var genom det skapande och meningsfulla arbetet som människan skulle befrias, sade Marx. Man kan aldrig bli en fri människa genom att lata sig och slå sönder fönster; sådant skulle Marx ha kallat småborgerliga fasoner.

Utflyktsmål

Den öländska våren har inte kommit så långt än. Av blommor och grönt är det därför inte så mycket att se denna påskhelg. Andra utflyktsmål behövs och tips kommer här.

Under den gångna hösten och vintern har det hänt enormt mycket positiva saker på Öland inom byggområdet. Ölandsbladet kan därför rekommendera utflykter till hotell Skansens nya spa-anläggning i Färjestaden, gamla tingshuset återuppbyggt som hotell, mycket tjusigt. Nybyggnationen i Färjestadens hamn kan ses samtidigt, nya villaområdet i Saxnäs följer sedan och därefter nya villaområdet Blå Rör i Borgholm där flera djärvt arkitektritade hus kan ge inspiration för den som går i hustankar. De exklusiva villorna i Sandvik, alla arkitektritade, är ett annat självklart utflyktsmål.

Så blandas framtid med gångna tiders kulturhistoria i den öländska radbyn, som vi passerar på väg mot det nya; bättre kan det väl inte bli.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.