Annons

Jobbansökan borde kunna se ut så här

Ledare • Publicerad 26 februari 2014

Hej kommunchefer, kommunalråd och ärade medlemmar ur marknadsrådet, här är min ansökan till turist-samordnartjänsten, som den skulle ha kunnat se ut!

Jag har en bred bakgrund inom turistnäringen och nätverksbyggande i synnerhet. Samtidigt har jag också arbetat inom den offentliga sektorn och är därmed väl insatt i den öppna, men också lite trögare byråkratin. Detta gör dock att jag anser mig ha goda kunskaper vad man får och inte får göra som turistsamordnare.

Annons

Min målsättning är att göra Öland till Sveriges turistvänligaste landskap. Det gör vi genom att använda de många spetsegenskaper Öland har och fogar samman dessa i ett lag.

Jag vet att det finns en helsickes massa klyschor i vår bransch - ”bygga broar”, ”förlänga säsongen” och ”gemensam strategi”.

Men jag ber att få lägga klyschorna åt sidan!

Det är möjligt att jag inte har den flottigaste power point-presentationen eller det mest oljade munlädret. Men jag tycker så mycket om Öland och jag vill så gärna dela med mig till allt och alla. Det är en egenskap så väl som någon annan.

Jag vill inte göra festival av hembygdsföreningens sommarmöte eller göra tingeltangel av konstnärernas konstrunda. Dom duger gott som de är. Med gemensamma plattformer och små medel kan vi få fler människor att upptäcka de här pärlorna också.

För mig är det viktigt att känna av den kultur som finns på Öland. Det finns en konservatism och en viss rädsla för nymodigheter, vilket måste respekteras.

Ölänningarna har all anledning att vara skeptiska efter Ölands Turist AB:s konkurs och Waxegårds kraschlandning.

Samtidigt tror jag att många ölänningar nu är medvetna om att det också behövs ett nytänkande, men framför allt ett lagkännande.

Jag har tagit det av marknadsrådets arbete kring turismutvecklingen. Där finns en väldigt bra bas.

Vi har stora och viktiga aktörer på ön i form av Böda Sand, Ekerum, Strand Hotell och Hotell Skansen, för att bara nämna några. Vi erbjuder också nationellt kända evenemang som Victoriadagen och Skördefesten. Framgångar för dessa föder framgångar för andra. Något nytt varje år, i form av arrangemang, artister eller anläggningar skapar nyfikenhet.

Annons

Att vi syns gör att vi finns. Varenda krona som satsas i mitt turistnätverk kan du vara säker på att du till hundra procent kommer att få igen i gemensam marknadsföring för denna vår samma ö.

På senare år har turistverksamheten på Öland stökats till. Men egentligen är ju turistbranschen den lättaste av alla branscher. Det finns egentligen bara tre punkter att efterfölja.

1) Få hit folket.

2) Behålla dem.

3) Få folket att återkomma.

Krångligare är det faktiskt inte.

Med hopp att ni väljer mig eller en sådan som mig nästa gång!

 

 

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons