Invigt

Ledare • Publicerad 29 september 2006

Så var Ölands skördefest invigd. Härligt höstväder, en vacker kringbyggd Ölandsgård (Wibes lada i Stora Frö), Göran OT Dahlberg i toppform och hundratals glada människor, utgjorde inramningen och upptakten till Ölands Skördefest, den tionde i ordningen. ÖB Håkan Syrén talade om de goda öländska produkterna, likaså Annichen Kringstad från LRF och Skördefestbelönade Betsy Gottfridsson samt Kenneth Bengtsson, ICA:s koncernchef. Den senare fick emellertid med rätta lite konstruktiv kritik från både Betsy och Annichen: ICA måste bli bättre på att ta tillvara och sälja lokala produkter.

Helt rätt : Var finns till exempel den öländska löken och är det någon som kunnat köpa öländskt lammkött på hemmaplan?

Hur populär den lokala maten är visar sig när det säljs Ölandstillverkade kroppkakor i ICA Borgholm: Köer innan butiken öppnar.

Mer sådant, ICA.

Nästa Skördefest bör det väl vara dags för KF? Inte sant?

Bandidos?

SSU-skandalen blottläggs nu i hela sin skamliga omfattning: Könsord, bråk, slagsmål, grov fylla, ord som idiot, kanske svartskalle. Utanför krogen Crazy Horse rantar en berusad SSU-pamp omkring och hotar med justitieministern, polisutryckning och fyllecell. Man kunde tro att det var ett gäng från Bandidos som var i fullt sving, det var emellertid Sveriges blivande makthavare, samtliga i 30-årsåldern, sjödinskan äldst i gänget, 33 år. Vuxna människor. Ingen av er som läser detta har betett sig så när ni varit på restaurang. SSU:arna har inte ens vett att avgå utan klamrar sig fast vid karriärstegen. När (s) analyserar sin historiska valförlust kan analysgruppen starta vid Crazy Horse.

Utpressning

Lilla miljöpartiet fick 4 000 röster i landstingsvalet. Nu agerar partiet med regionförbundet som insats. Av mp:s beteende kan följa en enda sak: politikerförakt.

Per Lublin har gått i konkurs med mer än 700 000 kronor i skatteskulder. Hur mycket pengar har han blåst den egna kommunen, Borgholm, på? Där vill han nu vara med och bestämma.

Av detta följer en enda sak: politikerförakt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.