Grattis Löttorp, Årets Ölandsby

Ledare • Publicerad 25 september 2006

Nog är väl Löttorp ett mycket gott val av juryn i Årets Ölandsby; vad invånarna i Löttorp kan visade de häromveckan under Löttorpsdagen, som blev en stor succé.

Vad är Löttorp?

Jo, först och främst norra Ölands centrum med affärer, bostäder, bank, restaurang och företag, men det är också Alvedsjö bodar, en så naturskön plats att den tar andan ur besökaren - 3 km väster om tätorten Löttorp, där ligger Alvedsjö med de gamla sjöbodarna, den lilla hamnen och de urgamla spelen för att dra upp fiskebåtarna, och därute där höjer sig Blå Jungfrun över vattenytan. Ibland, när solen går ner över ett stilla Kalmarsund, synes Jungfrun sväva över vattnet som en blådisig hägring. Den som skriver dessa rader har också stått vid Alvedsjö en vresig vinterdag då västan ligger på, då Sundet är fruset och isen skruvar sig upp mot sjöbodarna i mäktiga formationer; så dramatiskt kan det också vara i Löttorp.

Googla på Löttorp och ni får, hör och häpna, inte mindre än 84 100 träff med Lådbilslandet och Löttorps Camping som de mest besökta sajterna. Det framgångsrika Högby IF finns förstås med liksom allt annat av det företagsamma Löttorp, som finns presenterat på nätet.

Om det är något som man skulle vilja komplettera med i Löttorp så är det en polisstation - norra Öland där allt fler väljer att slå sig ned och att vistas året runt har rätt till denna självklara samhällsservice.

Stora Frö går och vi tackar, Löttorp kommer – det skall bli kul och det hoppas Ölandsbladet att Löttorpsborna också tycker.

Utpressning

Det som miljöpartiet ägnar sig åt inför ”regeringsbildandet” i Kalmar läns landsting skall kallas vid sitt rätta namn: utpressning, ren och skär utpressning. Detta lilla parti, som inte fick mer än drygt 4 000 röster kräver att alla andra skall dansa efter deras pipa och mp-företrädare ringer nu runt och hotar ute i kommunerna, vilket Ölandsbladet berättat.

S, m, c, kd, v och fp bör gå samman och sätta detta lilla utpressarparti på plats, Nog nu.

FF-politik

Så länge en spelare i Kalmar FF ägnar sig åt politik (Lasse Johansson, s) är det väl rart och gulligt. Men vad skulle hända om fler spelare använde sina kända namn för att bedriva politik så att vi fick ett elitlag med tre moderater, två folkpartister, en vänsterpartist och två sverigedemokrater. Vore det så kul för alla oss som håller på FF? Idrott och politik hör inte ihop, så enkelt är det.

För övrigt kommer Lasse Johansson att bli jävig i en massa frågor som hans nämnd skall besluta om: anslagen till föreningarna, byggandet av den nya idrottsarenan etc etc.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.