Annons

Glada ölandssiffror

Ledare • Publicerad 17 augusti 2007

En snabbanalys av veckans numeriska flöde: 36 000 – så många reste med nya Ölandsfärjan från Nabbelund till Gotland. 10 500 – det var antalet bilar som färjan skeppade över från Öland till Gotland. Därmed kan vi väl dra slutsatsen att denna färjesatsning blev en formidabel succé för den öländska turistnäringen, för Borgholms kommun och för redaren, Gotlandsbolaget.

3 500 – så många skrev på Ölandsbladets upprop för bättre TV-bilder på norra Öland. 28.1 öre – så mycket mer för mjölken har ölandsbonden fått från Arla den senaste tiden; därmed blir de stora investeringarna som många öländska mjölkbönder gjort lönsammare och näringen tryggare.

Annons

34 personer – med så många invånare ökade Borgholms kommun det senaste halvåret. 33 personer – det var befolkningsökningen i Mörbylånga kommun. En stillastående befolkningstrend kan därmed vara bruten.

9 procent – det är värdestegringen på både bostadsrätter och småhus den senaste tiden. Prisstegringen speglar en ökad regional ekonomisk aktivitet. Goda priser på bostäder gynnar alla, köparna, säljarna och det ökar på rörligheten och benägenheten att flytta och ta nya jobb, på Öland.

8 – det är den enda negativa siffran som vi hittat i det numeriska flödet den senaste veckan. Åtta till antalet blir nämligen de nya fartkameror som skall sättas upp på Öland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons