FIBK-succé – webb-succé

Ledare • Publicerad 10 april 2007

Tur är inte något som faller ner från ovan, tur har ett bra lag förtjänat genom hård träning, som gett skicklighet och styrka. Och tur i den meningen hade FIBK som i matchens sista skälvande, andlöst spännande minuter vände till ett resultat som gav en plats direkt i Elitserien. Det var en sportslig succé och kulmen och målet på en lång och strävsam vandring. Och succé blev det likaså för Ölandsbladets direktsändning via webbenså att alla med en dator kunde följa matchen.

Ölandsbladet har aldrig haft så många besökare innepå nätet samtidigt. Snart kan ni också se en redigerad version med höjdpunkterna från den avgörande matchen; även allt annat kringsnack och bra bilder har ni på ÖB-sporten. Ölandsbladet en 140-årig tidning med den senaste teknologin. Vad är det nu det talas om på Öland? Gå in på FIKB:s hemsidafår ni se. Det snackas om en ny hall, en ombyggd hall, för det är ju så att FIBK i praktiken kommer att spela alla sina matcher på bortaplan – Kalmar är de facto bortaplan, eller hur?

FIBK:s prestationer har lyft sig över kommunnivån, FIBK är inte längre en angelägenhet enbart för Mörbylånga utan ett lag som berör hela Öland således också Borgholms kommun. Därför vore ett gemensamt kommunalt initiativ inom ramen för Ölands kommunalförbund om en ny hall en viktig sak - gå samman och bygg en hall, gemensam för hela Öland. Det kan bli startpunkten för Ölands Kommun.

FF PÅ BLOGGEN

När vi nu ändå är inne på sport vill Ölandsbladet tipsa om Magnus Krusells KFF-blogg. Där får vi veta att om det blir snö under premiären ”måste Nanne satsa på Tobias Carlsson från start. Den öländske atleten viker aldrig ner sig, varken för fysiska eller psykiska påfrestningar.” FF-analyser in i minsta detalj och underhållande skrivet.

Ja, nu har verkligen våren gjort sitt intåg: fotbollspremiär och sädesärlan trippar fram över tomten. Blåsippeprakten i Jonssons skog (på vägen mot Kalkstad) var överväldigande denna påskhelg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.