FF SD och vår

Ledare • Publicerad 19 maj 2010

Knasigt1: Men vänta ett tag nu. Ska en röst på Alliansen skapa en kommunpolitik i allians med sossarna och vänstern? Det känns ju sådär.

Är man höger så är man höger och betackar sig för vänsterpolitik och vice versa, eller hur, ligger inte det i sakens natur?

I en undersökning som Sveriges Radios Ekot gjort svarade tre av fyra politiker att de kan tänka sig att bilda majoritet över blockgränserna för att stänga ute Sverigedemokraterna. Lokalpolitiker i landet kan tänka sig att samarbeta över blockgränserna för att stoppa Sverigedemokraterna (SD) om de blir vågmästare efter valet.

Då undrar säkert väljare både från höger- och vänsterkanten hur de ska rösta för att få sin politiska idé genomförd i realiteten. Varken höger eller vänster tycks det nu som och det är ju bra att veta inför kommande val. Nu är det hög tid för alla kommunpolitiker liksom riksdagspolitiker att berätta för oss var vår röst hamnar: höger eller vänster, ja eller mittemellan, för vi vet ju att politiken gått mot mitten från både höger och vänster, mellanmjölkens land lever vi i. Och som någon så klokt sa före förra valet: ” Det är inte lätt att spela tennis på ett pingisbord“.

• Knasigt 2: Att en bonde ska vara bidragssökarexpert för att få det bidrag han eller hon är berättigad till är ju inte klokt. Alla med rätt till bidrag bord få det per automatik. I vårt systematiserade land med total kontroll och dataövervakning och kameraövervakning kunde pengarna bara ramla rakt in på kontot utan större problem. Att Öland nu förlorar 20 miljoner i EU-stöd kanske bara är en försvinnande liten del. För hur ska en lantbrukare orka hitta rätt i den djungel av Euros som finns att hämta i form av stöd?

• Underbart 1: Fantastiska FF. Mål efter sex sekunder. Måndagen känns mycket lättare efter en vinst med det allsvenska laget. Universitetet, Ölandsbron, FF och slottet. Vad vore den här delen av ostkustkanten utan dessa fyra ingredienser. Ingenting. Men viktigast av allt, nästan kanske, är att laget ligger kvar i Allsvenskan. Vi samlas flera dagar i veckan på KM, Harrys, Krögers, Olearys, Fredriksskans, bland korvar, pilsner och läsk och blir som en enda stor familj, en del av ett allsvenskt lag. På teve, omnämnda, inte bortglömda. Sportintresset står inte högt i kurs. Men när det gäller FF är det hjärta och hjärna i skön kombination, samt ståpäls när derödvita gör mål, och pirr i magen innan slutsignalen går och vi får applådera ännu en trepoängare till tabellen.

• Underbart 2: Våren har förbytts mot sommarvärme och björkarnas musöron förvandlades till ett flor i skirt limegrönt, så späd grönska som inget annat på denna jord.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.