Ensamhet och höst

Ledare • Publicerad 4 november 2009

Löven prasslade så gott under fötterna. I skogen söder om Eriksöre var luften iskall, fuktig och efter en stund kändes det hur lungorna syresatts med världens bästa syremolekyler, i samklang med naturen på den västra sidan Öland.

På Alvaret var det så blött att gummistövlar för närvarande är ett måste. På stranden vid Stenåsa camping hade rödbrun växtlighet, alger blandat med bruntång, från havets botten kastats upp längs med hela stranden och unken doft blandades med havssaltet som piskade in från en upprörd sjö.

Så kommer det underbaraste av alla naturupplevelser som en chockeffekt. På ett hus i byn ropar en handmålad skylt ut ett budskap om sällskap i ensamheten på östra Öland. Bonde söker fru är ingenting mot den här. DRÄNG MED EGET HUS SÖKER MUS. Det blir snart ett reportage i bladet förstås. Ska dit och knacka på och så får han berätta hur han tänker. För vi utgår från att det är en han. Fördomsfullt, ja som vanligt har vi våra bilder som allt som oftast inte visar sig stämma.

Sorgligt

I helgen var vi många som nåddes av ett väldigt sorgligt besked. En mycket känd, omtyckt och vänlig person i Kalmar dog i en drunkningsolycka utomlands bara 40 år gammal. Han skulle ha fyllt år i december och var på en härlig resa utomlands tillsammans med goda vänner när det fasansfulla inträffade. En ström drog med honom ut och han blev ett offer för havets mäktiga krafter på Bali. Ola Molin utnämndes i media vid ett flertal tillfällen, senast för en månad sedan, som en av de vänligaste fastighetsägarna i Kalmar med en ovanligt stor omsorg om sina medmänniskor.

Den omsorgen är vi många som har mött. Tiden stannar när en människa inte får bli mer än 40. Vila i frid Ola Molin.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.