Det gick att ändra på det omöjliga

Ledare • Publicerad 5 augusti 2013

Det går faktiskt att ändra det som är omöjligt.

Färjestaden var utdömt som semesterort. Stendött sommartid.

Det fanns inte en människa på fastlandet som ens tänkte tanken att det gick att tillbringa sommardagar i Färjestaden.

Antingen for man ännu längre söderut, men allt som oftast var det Borgholm, Köpingsvik och norra Öland som drog.

Lite halvhjärtade försök har gjorts mellan varven, men inte ens Färjestadenborna har funnit det mödan värt att ta cykeln ned till hamnen.

Men vad hände?

Bilträffarna på torsdagar, som nu i och för sig fått flytta till Ölands Köpstads parkering, gjorde att många vaknade. Oj, det gick ju faktiskt att göra något i Färjestadens hamn. Och om man gjorde något så kom även folk.

Folk lockar också folk.

Några intensiva företagare lyckades ena och engagera alla intressenter kring hamnen och badplatsen söder därom.

Mörbylånga kommun sköt till med en halv miljon kronor. Palmerna som såg tämligen malplacerade ut i vårkylan blev på något sätt pricken över i:et när det gällde utsmyckningen.

När nu till och med Färjestadenborna själva tar kvällsflaneringen för att ”kika på folk” i hamnen så har pendeln vänt. Färjestaden har blivit en sommarort att räkna med.

I Mörbylånga finns det en besvikelse över att hamnen där håller på att förfalla. Hamninloppet behöver muddras och bryggorna förstärkas.

Kanske kan Mörbylångaborna kika på taktiken som använts i Färjestaden? Genom evenemang och handlingar visa på hur viktig hamnen är och på så sätt närmast få kommunen att sponsra ett vinnande koncept?

För Färjestadens del har alla tvivel skingrats. Det går ju faktiskt att ändra på omöjliga ting.

Och då är det heller ingen som tvivlar på att området går att utvecklas ytterligare med bättre parkeringsmöjligheter, lekplats och fler offentliga toaletter.

Nu smider vi medan järnet är varmt!

 

 

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.