Annons

Äntligen når signalerna fram!

Ledare • Publicerad 22 maj 2013

Har det äntligen kopplat hos teleoperatörerna?

Har signalerna från Öland kommit fram?

Annons

I måndags morse samlades ett 70-tal personer till frukostmöte vid Hotell Skansen i Färjestaden. Detta för att kunna ställa teleoperatörer mot väggen.

Företrädare för Telia, Telenor och Tre fanns på plats. Att säga att de olika telebolagen tog olika hårt på uppgiften att bemöta den massiva kritiken från ölänningarna är ett understatement.

När ett 70-tal personer gett sig upp i ottan, laddade till tänderna, så är det som att slänga in lamm till lejonen när ett av de stora telebolagen låter två skolpojkar visa en film om telebolagets förträfflighet.

Det känns inte riktigt okej, för oss ölänningar som slagits för bättre telefontäckning sedan Graham Bells uppfinning nådde ön.

Telebolagen visar sina täckningskartor och förklarar att hela Öland nås med basstationer.

Vi som lever i verkligheten vet att täckningskartorna inte stämmer. Ni kanske kan hjälpa mig att fylla på listan där alla telefonsamtal bryts?

Högbrodelen, Glömmingesvackan, Böda, Grönhögen, Kvarnvallen, hela östra sidan…

Det spelar liksom ingen roll att teleoperatörerna lockar med senaste 4G-modellen av telefoner, när Öland ännu inte har något 4G-nät.

Stockholm blev med 4G-nät redan 2009, men det är så olika sånt där…

Umeå blev den tjugonde svenska staden som fick 4G-nät 2010. Det är alltså tre år sedan.

Annons

På företagarmötet i måndags talade i alla fall Telenors representant om att även Öland skulle kunna lyda under 4G-nät från och med i höst.

Men sådana löften har vi hört förut på Öland. Vi minns alla hur det lovades perfekta tv-bilder via det digitala nätet. Hur ölänningarna överlämnade 3 500 namnunderskrifter till regeringen 2007 om den usla tv-mottagningen.

Teracom utlovade snar bättring. Fem år senare skrev Ölandsbladet fortfarande spaltmeter om den allt annat än bra digitala tv-sändningen.

Det handlar om ren och skär glesbygdsdiskriminering!

Tack till Ölands Företagarförening som bjöd in och ställde teleoperatörerna mot väggen. Må ni fortsätta att orka slåss för oss.

Det är möjligt att vi på glesbygden inte är flest. Men när det gäller användningsnyttan av tele- och datakommunikationer så borde vi ligga i topp!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons