Nyheter

Vill ha världsarvshus i Vickleby

Nyheter • Publicerad 17 januari 2008

VICKLEBY

Föreningen ’Mötesplats Vickleby’ breddar sina visioner än mer än tidigare. Nu siktar man på inte bara en mötesplats för Vickleby med omnejd utan för hela Världsarvet...

Föreningen har kämpat på i tre år med visionen om ett kulturellt centrum i byn. Ett centrum där man skulle skapa en mötesplats för det lokala konst- och kulturlivet och där man dessutom skulle kunna visa film, hålla konserter, utställningar, kurser med mera, med mera. En lämplig tomt har man hittat alldeles intill P-platsen öster om kyrkan. Det enda som behövs göras med markområdet är att ordna till en planändring (prickad mark).

TVÅ FLUGOR I EN SMÄLL

’Möteplats Vickleby’ har nu, vilket man påpekar i sin skrivelse till Mörbylånga kommun ”inte själva ekonomiska resurser för att förverkliga detta”. Men om kommunen ändå funderar på ett världsarvshus – så varför inte slå två flugor i en smäll som det så vackert heter. Föreningen ställer upp med ”visioner engagemang och ideella resurser”. Vad man skulle vilja ha hjälp med är planändring och naturligtvis – ”ekonomiska resurser...”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.