Annons
Nyheter

”Vi tackar Lars Demian för festen”

Nyheter • Publicerad 12 juli 2012

FÄRJESTADEN

Filtfestival vid Kårkeskärs skans, kan det det bli något annat än succé? Nej, drygt 350 personer samlades i gropen vid Hotell Skansen på tisdagskvällen för att lyssna på en del av den svenska viseliten.

Annons

– Vi har redan bestämt oss för att vi kör nästa år igen, sa Fredrik Norén, hotellchef på Hotell Skansen.

Platsen vid Hotell Skansen visade sig vara en helt perfekt plats för detta evenemang. När Ölandsbladet pratade med två av arrangörerna Kim Stranne och Frans Haraldsen, fick vi veta sanningen:

– Filtfestivalen kom till av den anledningen att Lars Demian letade efter ett bra ställe på Öland att göra en konsert, och då kläckte vi idén om att att göra en festival runt hans konsert, berättade Kim Stranne.

– Så vi kan tacka Lars Demian för att festivalen blev verklighet.

Även de andra artisterna som var med under kvällen, hade själva hört av sig och velat vara med.

– Fantastiskt att få vara en del av det här evenemanget och tack till er som har kommit hit, ni är så många, hyllade Frans Haraldsen.

PERFEKT MILJÖ

Cirka 350 personer satt på filtar eller solstolar i gropen vid Hotell Skansen och 200 personer satt på uteserveringen på hotellet och lyssnade på konserten.

Hotellchef Fredrik Norén var jättenöjd med kvällen:

– Det här är en så speciell miljö, perfekt för sådana här evenemang.

Annons

Nästa år hoppas Fredrik de får bygglov till en större scen och att man då även kan utnyttja scenen hela sommaren till olika evenemang.

Det enda som kanske var lite negativt var att det stod på biljetten insläpp klockan sex och då trodde väl de flesta att musiken skulle börja, vilket den inte gjorde förrän en timme senare. Och så var det ju det här med filtar. Det här var en Filtfestival och då skulle publiken sitta just på filtar. Det var många som hade med sig solstolar. Det borde inte ha varit tillåtet.

EVA JOELSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons