Annons
Nyheter

Veteraner på Borgholms slott

Nyheter • Publicerad 20 maj 2008

BORGHOLM

Lördag den 7 juni är det dags för ett nytt evenmang på Borgholms slott: Veteranmotordag med bilar, traktorer, motorcyklar och moppar.

Annons

Den arrangeras av Borgholms slott i samarbete med Ölands Veterantraktorklubb och Ölands Motorklubbs Veteranbilssektion och det blir också en del kringaktiviteter. De senaste åren har Ölands Motorklubb arrangerat en motordag på Borglanda flygfält, men den gör i år ett uppehåll.

– Idén att ordna en utställning på slottet kläcktes i vintras. Vi kontaktade Jan-Åke Johansson, som är slottsansvarig, och han nappade genast på idén, säger Henrik Larsson i veterantraktorklubben.

MESTADELS BILAR

– Vi räknar med att det blir bilarna som överväger, traktorerna är ju lite knepigare att transportera. Men ett tjugotal hoppas vi på. Flera gammelbilägare på fastlandet har också anmält intresse att delta.

Roger Larsson i veteranbilsektionen, själv ägare till en Husqvarna lättviktare för 1938, berättar att det kommer en hel del intressanta moppar, bland annat en tandemvariant.

– Och så kommer Sigge Johansson från Borgholm med sin samling av stationära motorer.

Fordonen kommer att samsas på stora borggården, och räcker inte den till tar man även den lilla i anspråk. På programmet står också försäljning av kroppkakor, varm korv och fika och konferencier är radiomannen Bengt Grafström, själv veteranbilägare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons