Nyheter

Vendela gör succé med filmlåt

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2008

Den som har Disney Channel kan inte undgå att se och höra Vendela Palmgren dessa dagar.

Tillsammans med gruppen What’s up sjunger Vendela den svenska versionen av ledmotivet till nya storfilmen ”Camp Rock” och tidigare i höstas var Vendela på galapremiär i London tillsammans med filmens stjärnor, Jonas Brothers och Demi Lovato.

”Här är jag” är den svenska titeln på titelmelodin till filmen ”Camp Rock”. Låten finns med som bonusspår på filmens soundtrack, som just nu ligger högt på den svenska försäljningslistan.

Filmen Camp Rock är en sång- och dansfilm som sågs av 24,5 miljoner tittare i USA och i Canada under premiärhelgen i slutet av juni. I huvudrollerna ser vi amerikanska popbandet Jonas Brothers (Joe, Kevin och Nick), som redan är stora stjärnor och platinasäljare i hemlandet, samt sångerskan, skådespelerskan och låtskrivaren Demi Lovato.

Hur var det att träffa stjärnorna i Camp Rock på riktigt?

– Det var en väldigt häftig upplevelse att få träffa de man precis sett på bioduken. Alla var mycket trevliga och efter att man umgåtts ett tag så kändes dom alla som vanliga ungdomar, som dom faktiskt är.

Vad hände under galapremiären i London?

– När vi kom till flygplatsen i London åkte vi till hotellet tillsammans med sångarna från Norge och Danmark. På hotellet åt vi en mycket god lunch sen var det dags att fixa i ordning sig. Vi fick alla gå till ett stort rum där vi blev sminkade och stylade. Vi bytte om om sen kördes vi till stället där gala premiären skulle vara. Vi skulle gå på en för dagen till ära lila matta, in till lokalen där filemen skulle visas och festen skulle vara.

– När vi väl kom fram till mattan var det helt galet. Folk skrek och var helt vilda. De visste vem jag var vilket kändes lite läskigt men ändå otroligt kul! Vi gick på mattan en stund, blev fotograferade och intervjuade sen gick vi in. Och där inne var det helt otroligt de hade byggt upp ”Camp Rock” innomhus. Man lärde känna så mycket nya intressanta människor från olika länder och det är alltid lätt att lära känna folk med samma intresse man har så mycket gemensamt att prata om. När filmen började skulle vi göra lite filmning tillsammans med Jonas Brothers, Demi Lovato bla. Sen var det efterfest.

Hann du med något annat under din vistelse i London?

– Vi stannade i några extra dagar och då fick jag och familjen mycket tid att shoppa, gå på musikaler och njuta av London.

Vad tycker du om filmen Camp Rock?

– Jag gillar verkligen filmen eftersom den har så bra variation på musik och bra en handling. Om ni inte har sett den kan jag verkligen rekomendera den.

Gör du Demi Lovatos röst i den svenska versionen?

– Jag gör den svenska versionen av ”This is me” (Här är jag), men jag dubbar inte filmen.

Hur var det att jobba med What’s up?

– Det har varit jättekul! Vi har haft det väldigt kul tillsammans.

Vad är annars på gång för dig under den närmaste tiden?

– Jag dubbar en serie på Disney channel som heter Magi på Waeverly Place, har också dubbat en roll i High School Musical 3.

Vendela Palmgren är 14 år och bor i Saltsjöbaden. Hennes pappa kommer från Öland och varje sommar är Vendela en trogen gäst under familjens vistelser på ön.

Trots sin ringa ålder har Vendela hunnit med mycket inom artistvärlden.

Förra året vann hon tävlingen Stjärnskott på Skansen. Senare samma år var Vendela med i den svenska uttagningen av Junior eurovision song contest med sin låt ”En som dig”: hon slutade som trea.

Vendela spelade rollefiguren Lovisa i musikalen Sound of Music på Göta Lejon hösten 2007 och våren 2008.

Vendela vann tävlingen Next Star 2008. Som vinst fick hon vara med under flera konserter med Diggiloo i somras, bland annat den på Ekerum som besöktes av över 8 000 personer! I somras var hon också med i uppsättningen ”Hujedamej va många sånger” på Fjäderholmarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.