Annons
Nyheter

Välgörenhetskonsert för Världens barn

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2012

BORGHOLM

I tisdagskväll ordnade Musikskolan och Ölands Gymnasium i samarbete med Röda Korset, en välgörenhetskonsert för Världens barn. Ungdomar från Musikskolan och Borgholms Storband underhöll.

Annons

För tredje året i rad höll Borgholms Musikskola och Ölands Gymnasium en välgörenhetskonsert för Världens barn. Medarrangörer är också Röda Korset.

Ungdomar från Musikskolan sjöng och spelade.

Först ut var Micke Selldéns stråkensemble, bestående av åtta personer som spelade på tvärflöjt, cello och fioler.

– Vilka som är mina elever får ni räkna ut själva, sa Micke Selldén och skrattade.

Vi fick höra två klassiska stycken helt anpassade för stråkar och så lite folkmusik. De avslutade med Gånglåt från Äppelbo.

Fincha Carter var nästa att uppträda. Tillsammans med P-O Rylander fick vi höra två nyare låtar Dance with somebody och Mad world, som P-O sa sig knappt veta vilka de var innan Fincha föreslog dem.

Malin Crantz spelade och sjöng två låtar av Melissa Horn, Lät du henne komma närmre och Kungsholmens hamn, två vackra låtar med starka texter.

Efter lite fika var det så dags för Borgholms Storband. Det var nästan så att man trodde att den mäktiga orkestern skulle blåsa publiken ut ur foajén men de passade bra där.

– Nu ska vi spela låten Fat Cat, den kan man kanske tro att den handlar om katten Gustaf, sa P-O Rylander.

– Vet ni vad Gustaf brukar säga när någon påstår att han är tjock?

Annons

– Jag är underkort, ej överviktig.

Den musiken vi fick höra av Borgholms Storband var sådan musik som förr spelades på dansbanor runt omkring i Sverige. Nu spelas det helt annan musik på dansbanorna.

Insamlingen för Världens barn har som sagt bara börjat, vi får hoppas att Borgholm och hela Öland lyckas samla in mycket pengar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons