Annons
Nyheter

Vad är detta för märkligheter?

Nyheter • Publicerad 16 september 2007

ÖLAND

Ibland kommer det in märkliga ting till redaktionen. Denna vecka blev det dubbelt upp. Kanske finns det någon i läsekretsen som kan bidra till en lösning.

Annons

Härom veckan hittade Bert Johansson ett cirka 30 centimeter långt spjutliknande föremål bland återvinningsmassorna på miljöstationen i Kalleguta. Materialet är järn, men frågan är om det handlar om ett stickvapen eller någon form av dekoration.

På RIA i Borgholm har man fått in följande manick: Den är tillverkad av den engelska företaget Maun Industries Ltd och på deras hemsida kan man läsa att det är en ”Shear Nose Wire Cutter”. Det handlar alltså om en slags avknipsare, en ståltrådsavbitare. Men vad används den till mer exakt?

Den av er i läsekretsen som vet får gärna höra av sig till Ölandsbladets redaktion på 0485 – 56 09 13 eller mejla webben@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons