Nyheter

Upplev ”naturnatt” på Gråborg

Nyheter • Publicerad 5 juni 2008

GRÅBORG

Natten mellan världsmiljödagen den 5 juni och nationaldagen den 6 juni genomför Naturskyddsföreningen aktiviteter över hela landet. Det kan handla om att lyssna efter nattsjungade fåglar, fånga nattfjärilar, gå på bäversafari eller nattliga båtutflykter med bad.

Över 200 aktiviteter kommer att göras på minst 72 platser runt om i landet. Idén med Naturnatten är att stärka människors känsla för naturen och därmed deras vilja att värna naturen.

– Vi vill med denna landsomfattande satsning nå nya grupper och ge dem oförglömliga naturupplevelser. Vi hoppas kunna göra denna natt till vår även i framtiden och nästa år när föreningen fyller 100 år kommer Naturnatten mellan den 5 och 6 juni att bjuda på ännu mer naturupplevelser, säger Mikael Karlsson ordförande i Naturskyddsföreningen.

På Öland håller man till i Gråborg. Stina Engström berättar om övernaturliga väsen, Sven Åhlin och Anders Leander håvar tillsammans med barn i ett övergivet grustag på jakt efter liv, berättar om orkidéer samt lyssnar efter fladdermöss, Caroline Kindblom berättar om Gråborg, Pav Johnsson erbjuder guidad tur med bil på jakt efter nattens ljud och Hans Karlsson berättar om nattens insekter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.