Nyheter

Ung tradition på gammalt slott

Nyheter • Publicerad 11 december 2007

BORGHOLM

Julmässan på slottet i Borgholm kräver ingen vinterskrud, den ger smak av julen ändå. Besökarna av årets julmässa på Borgholms slott hade minst en sak med sig hem – leriga skor. Detta då parkeringen och borggården på slottet inte mått särskilt bra av december-regn i överflöd.

Men slutet gott, allting gott. Julmässan på slottet håller hög kvalitet, drar fler och fler besökare och har kommit för att stanna.

– Julmässan är viktig för slottet. Ju mer rörelse, ju mer folk vi får upp hit – desto ”rikare” blir vi. Så är det ju, formulerar sig verksamhetschefen Jan-Åke Johansson något krasst.

Ett 40-tal utställare fanns på plats i slottets anrika salar och trånga gångar och en viss trängsel kunde upplevas redan tidigt på lördagen. Tomtar i ull, flärdfulla julkransar och gosiga fårskinn var bara något av det som besökarna kunde julfrossa i.

”BÄTTRE ÄN KALMAR SLOTT”

– Det känns som att vi kommit dit att mässan rullar på av sig själv. Den har blivit en tradition och många klassar den bättre än den på slottet i Kalmar, att vi har bättre kvalitet här.

Julmässan ger även smak på mer, efter snö (regn) kommer... vår.

– Vi funderar på vårmässa, det finns det en tanke om.

När utställarna plockade ihop på söndagen kunde Jan-Åke Johansson summera den tredje årgången av julmässa på slottet.

– I runda slängar hade vi 1 700 besökare, betydligt fler än förra året så det är jättebra. Och alla, besökare som utställare, verkar nöjda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.