Annons
Nyheter

Två stora starka i Mörbylånga

Nyheter • Publicerad 19 juli 2007

MÖRBYLÅNGA

Två av Sveriges starkaste män, Björn Andersson och Peter Rundberg, gästar Mörbylånga under Sommarmarknaden i dag torsdag.

Annons

På parkeringen vid ICA Nära Skansen ger de en uppvisning i ”Strong man” mellan 11 och 12 på förmiddagen. Bland annat ska de lyfta stenar som väger uppåt 140 kilo, bära säckar som väger lika mycket, lyfta tunga stockar och försöka sätta nya svenska rekord i marklyft, drygt 300 kilo! Det lär kosta en del svett i sommarvärmen, men för åskådarna är det gratis. Handlaren Roger Andersson sponsrar uppvisningen.

PRÖVA SJÄLV

Efter showen kan bygdens starka kvinnor och dito män själva pröva krafterna på redskapen, med hjälp av de två experterna. Men det är definitivt ingenting för små ”pluttar” eller ”pluttor”. Björn Andersson, 27-åring från Vassmolösa, blev tvåa i 2006 års upplaga av ”Sveriges starkaste man”. Han väger 140 kilo och är 195 centimeter lång. Till vardags kör han mjölkbil. Peter Rundberg, 33-åring från Göteborg, är två meter lång och väger 165 kilo. Han jobbar som datakonsult och blev femma i 2006 års upplaga av ”Sveriges starkaste man”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons