Annons
Nyheter

Trollflöjten - en succé

Nyheter • Publicerad 29 maj 2013

En förväntansfull publik köar utanför Kalmar teater, W A Mozarts opera Trollflöjten, urpremiär i Wien 1791, är förvandlad till Trollspelet och ska framföras av Den flygande Holländaren. Under en timme som vi sent ska glömma. Vi följer med på en hisnande färd in i sagans förtrollade värld.

Rullstolsburna herrar och damer med assistenter, åker ner på första parkett. I salongen familjer och vänner till artisterna. På scenen, en flicka sjunger, tre musiker spelar, Vitsipporna från Plusgymnasiet, Valfisken, eleverna lär sig allt om styling. In kommer regissören Bart Wijhuizen, holländaren som bosatte sig i Kalmar, sadlade om från snickare till teaterman. Nu är han projektledare för Den flygande holländaren och säger, att föreställningen är mycket speciell för alla, särskilt för de medverkande. Spelet kan börja.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons