Annons
Nyheter

Tre publikrekord för Wille

Nyheter • Publicerad 1 augusti 2007

VÄSTRA SÖRBY

Wille Crafoord älskar Öland och Kackelstugan och Kackelstugans gäster älskar Wille Crafoord. Helgens tre konserter resulterade i tre publikrekord, över 140 personer per konsert, och som alla trivdes.

Annons

Det tog lite tid för alla att få plats. Under tiden passade Wille Crafoord på att hälsa alla välkomna genom att sjunga lite snapsvisor från fönstret i sin loge på lördagskvällen.

Efter det var det dags för den stora presentationen; välkomna en av de största, kanske den största av de nu levande vistrubadurerna. Vilket mottagande!

– Jag blir rörd, det finns väl någon som är bättre än mig, eller?, sa Wille.

TILLBAKALUTANDE MUSIK

Willes musik är härligt tillbakalutande. På Kackelstugan får man gärna ta sig en öl till musiken och det förhöjer stämningen ännu mer.

– Ibland har jag en tendens att prata bort halva konserten, men det ska jag inte göra idag.

Willes texter är verkligen finurliga och eftertänksamma, ibland undrar man nästan hur han har kunnat komma på dem, till exempel ”Om det så går under så går det över”, ”Jag kan inte ta mina ögon från dig så du kan lika gärna få dem”, ”500 fula timmar för en hygglig minut” och så vidare.

JustD var en rapgrupp i slutet på 1980-talet som Wille tillhörde. En av deras största hits hette ”Tre gringos” och inför den låten berättade Wille följande:

– Det var en man som sa; jag är så trött på invandrare så jag ska flytta till ett land där de inte tar emot en enda invandrare.

Så kom Wille in på det kyrkliga. Han har skrivit låtar som enligt honom själv handlar om begravning och dop. Den här kvällen passade Wille på att testa lite nya sånger, om vi kunde sjunga med redan från början så skulle de nog bli nya hitlåtar och som vi sjöng med i bönen; ”Heja solen, bu för molnen”.

Annons

– Jag förstår det egentligen inte själv. Alla mina låtar är snapslåtar, ”hur är det möjligt?”

Wille förkunnade att kvällen nog var slut efter nästa låt, men det ville inte publiken. Efter några extranummer och stående ovationer så var det trots allt slut och Wille var så glad och nöjd att han ville ta hela världen, i alla fall alla på Kackelstugan i sin famn och krama om dem alla.

Vem vet, nästa år kanske det blir en hel vecka med Wille Crafoord på Kackelstugan

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons